Foto: LETA

Ņemot vērā to, cik traumatiski var būt skaļi trokšņi Ukrainas kara bēgļiem, kuri ieradušies Latvijā, vairākas nevalstiskās organizācijas aicina valsts un pašvaldību iestādes, uzņēmumus un iedzīvotājus atteikties no salūta un uguņošanas, paziņojumā medijiem norāda organizācijas.

"Bumbu triecieniem un signālraķešu svilpieniem līdzīgi trokšņi var izraisīt Ukrainas cilvēku retraumatizāciju. Tādējādi salūta un uguņošanas skaņas var atgriezt cilvēkus atpakaļ situācijā, no kuras viņi ir nesen izbēguši," aicinājumu paskaidro biedrības "Patvērums "Drošā māja"" valdes priekšsēdētāja Gunta Vīksne.

Latvija un tās iedzīvotāji ir izrādījuši gatavību uzņemt Ukrainas iedzīvotājus, kuri bēg no kara, nodrošinot mājokli, apģērbu, izglītību un cita veida palīdzību visā Latvijā.

Šis būtu vēl viens solis, lai ļautu cilvēkiem labāk justies Latvijā, neiztrūkstoties no trokšņiem un nepiedzīvojot sāpīgas atmiņas, uzsvērts paziņojumā.

Nerīkot uguņošanu aicina kustība "Gribu palīdzēt bēgļiem", biedrība "Patvērums "Drošā māja"", Ukrainas atbalsta biedrība, Latvijas Ukraiņu kongress, Latvijas Jaunatnes padome, Latvijas Skautu un gaidu centrālā organizācija, nodibinājums "Tautas palīdzības fonds", Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija, brīvprātīgo kustība "Viegli palīdzēt", biedrība "Labdarības lapa", centrs "Marta", Latvijas Lauku forums, Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija "Sustento", nodibinājums "Make Room Europe" un biedrība "Tavi draugi".

Jau vēstīts, ka Rīgā varētu aizliegt salūtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!