Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Jūlija vidū Latvijas soctīklu lietotāju vidū izvērsās vētraina diskusija, kādēļ, saglabājoties tik augstam Covid-19 saslimstības līmenim Krievijā, Rīgas un Jūrmalas ielās parādījies tik daudz automašīnu ar Krievijas numura zīmēm. Jautājums drīz nonāca līdz Ministru kabinetam un Saeimai, kas izstrādāja papildu ierobežojumus iebraucējiem no "riska zonas" valstīm.

Tomēr neatbildēts palika galvenais jautājums, vai tiešām Krievijas iedzīvotāji masveidā meklē atpūtas iespējas tieši Latvijā? Kas vispār notiek ar iespējām izbraukt no Krievijas?

Covid-19 sakarā Krievija savas robežas un starptautisko gaisa satiksmi slēdza jau 27.martā. Tobrīd bija zināms par 1306 koronavīrusa saslimšanas un četriem nāves gadījumiem valstī. Vēlāk šī statistika sāka strauji pieaugt un līdz jūlija beigām bija zināms jau par 789 tūkstošiem saslimušajiem un vairāk nekā 12 tūkstošiem mirušajiem. Šobrīd koronavīrusa izplatības ziņā Krievija ieņem ceturto vietu pasaulē pēc ASV, Brazīlijas un Indijas. Tajā pat laikā Pasaules Veselības organizācija situāciju Krievijā nosauca par sarežģītu, norādot uz salīdzinoši zemo mirstību pie tik liela saslimušo skaita.

Kopš 27. marta Krievijas robežu drīkst šķērsot tikai atsevišķas iedzīvotāju kategorijas, tajā skaitā diplomātiskie darbinieki, upju satiksmes darbinieki un starptautiskie tālbraucēji, pašpasludināto Doņeckas un Luganskas tautas republiku iedzīvotāji, kā arī tie, kuri dodas uz ārzemēm piedalīties radinieku bērēs.

Robežsardze un Krievijas Federālais Drošības dienests lēš, ka 2020. gada pirmajā ceturksnī vairāk nekā 7,5 miljoni Krievijas iedzīvotāji izbraukuši uz 175 valstīm. Gada sākumā ziņas par jauno vīrusu būtībā neietekmēja Krievijas tūristu plūsmu uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Taizemi, Vjetnamu un Turciju, toties sāpīgi skāra Itāliju un Spāniju. Apmēram divi miljoni ceļotāji no Krievijas tajā laika posmā apciemoja pierobežas valstis (Somija, Igaunija, Polija, Ķīna, Lietuva, Latvija un Mongolija).

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!