Foto: LETA
Rīgas Centrālcietumā iepriekš izsludinātā karantīna pagarināta līdz 10. aprīlim, informēja Ieslodzījumu vietu pārvalde (IeVP). Rīkojums esot saskaņots ar Veselības ministriju.

Iepriekš IeVP informēja, ka ir veiktas izmaiņas epidemioloģiskās drošības pasākumos visās ieslodzījuma vietās. Sākot ar aprīli spēkā stājas IeVP rīkojums, ar kuru noteikts, ka ieslodzītie var saņemt pienesumus un sūtījumus.

Ar 19. aprīli tiks atsāktas ieslodzīto īslaicīgās satikšanās ar radiniekiem un citām personām, kā arī notiesātajiem, kas sodu izcieš ieslodzījuma vietas atklātā cietuma nodaļā, tiks atļauts uzņemt pie sevis viesus.

Tāpat sākot ar 19. aprīli ieslodzītajiem tiks atļauts īslaicīgi atstāt brīvības atņemšanas iestādes teritoriju, tai skaitā piešķirto pamudinājumu ietvaros, kā arī notiesātajiem, kas sodu izcieš ieslodzījuma vietas atklātā cietuma nodaļā, tiek atļauts iepirkties veikalā ārpus brīvības atņemšanas iestādes.

Savukārt no 2. maija tikšot atsāktas notiesāto ilglaicīgās satikšanās ar radiniekiem un citām personām, kā arī Ģimenes dienas.

Ieslodzītie, pēc pārvietošanas no ieslodzījuma vietas, kurā noteikta karantīna, uz citu ieslodzījuma vietu, izvietojami atsevišķi slēgtās telpās uz septiņām dienām.

Šajā laika posmā, ieslodzītajam ir aizliegts dienas kārtībā paredzētajā laikā patstāvīgi apmeklēt ieslodzījuma vietas Medicīnas daļu, komersanta izveidoto pastāvīgo tirdzniecības vietu, ēdnīcu, bibliotēku un no rīta celšanās laika līdz naktsmieram atrasties noteiktā iecirknī ārpus kameras, izņemot ne mazāk kā vienu stundu ilgu pastaigu dienā, brīvības atņemšanas iestādes izvērtēšanas komisijas darbība jāorganizē videokonferences režīmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!