Reaģējot uz informāciju par plānveida pacientu stacionārās ārstēšanas pārtraukšanu Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcā, Latvijas Kardiologu biedrības valde izplatījusi paziņojumu, kurā prognozēts, ka tuvākajā laikā Latvijā dramatiski pieaugs akūto pacientu skaits un cilvēku mirstība, jo slimnīcās netiks veiktas plānveida operācijas.

“Pārtraucot plānveida operāciju veikšanu, palielināsies akūto pacientu skaits, mirstība no kardiovaskulārajām slimībām, rindas uz plānveida operācijām nākotnē un mirstības skaita ziņā mēs atgriezīsimies 90.gados,” teikts Latvijas Kardiologu biedrības valdes paziņojumā.

Kardiologi uzsver, ka pēdējos gados pacientu savlaicīgas un mērķtiecīgas ārstēšanas rezultātā hospitālā mirstība no kardiovaskulārajām slimībām Latvijā tika samazināta par 5%, bet Latvijas Kardioloģijas centrā – par 13%. Minētie dati uzskatāmi atklāj mūsdienīgas medikamentozās un invazīvās ārstēšanas nozīmi akūta koronāra sidroma pacientu aprūpē.

Kā ziņots, ņemot vērā paredzamo finansējuma samazinājumu, ar VSIA "Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca" valdes lēmumu no 13.jūlija tiek pārtraukta visu plānveida pacientu ārstēšana stacionārā.

Lēmums būs spēkā līdz nākamajam valdes rīkojumam pēc līguma noslēgšanas ar Veselības obligātās apdrošināšanas aģentūru (VOAVA). Līgumu paredzēts noslēgt līdz 27.jūlijam.

Šobrīd plānveida operācijas jau pārtrauktas Rīgas Austrumu Klīniskajā universitātes slimnīcā, tiks pārtrauktas Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcā, tajā skaitā Latvijas Kardioloģijas centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!