Jūrmalas dome īpaši sasauktā ārkārtas sēdē ceturtdien noraidīja priekšlikumu par izmaiņām agrākajos lēmumos, lai viens no Latvijā ietekmīgās "Parekss bankas" vadītājiem Valērijs Kargins varētu sākt celtniecību zemes gabalā kāpu zonā.
Dome šādu lēmumu pieņēma, jo nebija izstrādāts jaunā objekta detaļplānojums un nebija izpildītas vairākas citas formalitātes.

Ārkārtas sēdi sasauca pēc īpašo uzdevumu ministra valsts reformas lietās Jāņa Krūmiņa pieprasījuma. Krūmiņš skaidroja, ka Kargins viņam esot nosūtījis vēstuli, kurā sūdzas par domes kavēšanos. Viņš šo vēstuli esot vienkārši pārsūtījis domei.

Pilsētas mērs Leonīds Alksnis, kurš uz sēdi bija ieradies no atvaļinājuma, paziņoja, ka viņam ar lūgumu ātrāk izskatīt šo jautājumu zvanījuši arī daudzi citi ievērojami valstsvīri un teju vai puse Saeimas deputātu.

Viņš tomēr nevēlējās nosaukt pārējos cilvēkus.

Alksnis domes sēdē pauda sašutumu par valsts institūciju mēģinājumiem novelt atbildību šai lietā tikai uz Jūrmalas domi. "Lai mums kāds nekar te makaronus uz ausīm un netaisa mūs par antiņiem," sašutis teica Alksnis.

Viņš sacīja, ka Jūrmalas dome vienmēr atbalstījusi jaunu objektu celtniecīu pilsētā, taču ir jāievēro likumi un pašas pieņemtie lēmumi. Ja projekta autori tos izpildīs, tad dome sniegs savu atbalstu.

Alksnis arī sacīja, ka šajā gadījumā nekādas nozīmes neesot piedāvātajiem 50 tūkstošiem latu, ko projekta iesniedzējs apņēmies ieguldīt Jūrmalas infrastruktūrā kā ziedojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!