AS "Parex bankas" īpašnieki nav mazinājuši tās vērtību, šodien Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma" atzina viens no līdzšinējiem bankas īpašniekiem Valērijs Kargins.
Viņš norādīja, ka pārrakstīt kādus bankas īpašumus uz sava vārda, vai kā citādi mazināt tās vērtību šajā situācijā būtu nepieņemami.

Kargins informēja, ka pēdējo piecu gadu laikā īpašnieki "Parex bankā" ieguldījuši 150 miljonus latu. Tas, ka līgums ar valdību paredz Kargina un otra lielākā līdzīpašnieka Viktora Krasovica līdzdalību arī ieķīlājot savus īpašumus, liecinot par viņu pilsonisko pozīciju, kas apliecinot viņu pārliecību par bankas veiksmīgu tālāko darbību.

Kargins arī norādīja, ka valsts "Parex bankas" akcijas iegādājās lēti un pēc kāda laika gūs peļņu.

Bankas klientiem viņš atgādināja, ka līdz šim "Parex bankas" akcionāri nav kļūdījušies būtisku lēmumu pieņemšanā. Kargins uzskata, ka lēmums par sadarbību ar valsti ir pareizs.

Jau ziņots, ka valdība 8.novembrī nolēma pārņemt AS "Parex bankas" akciju kontrolpaketi 51% apmērā.

Ar šādu lūgumu pie valdības vērsušies bankas akcionāri.

Valdības lēmuma rezultātā "Parex banka" kļūs par AS "Latvijas Hipotēku un zemes banka" ("Hipotēku banka") meitas sabiedrību. 51% balsstiesīgo akciju nonāks "Hipotēku bankas" īpašumā un par šīm akcijām to tagadējiem īpašniekiem Karginam un Krasovickim kopā tiks samaksāti divi lati.

Atlikušās akcijas, kas pieder esošajiem akcionāriem ar balsstiesībām, jeb 34% no bankas kapitāla, tiks ieķīlātas par labu "Hipotēku bankai", līdz ar to šo akciju balsstiesību izmantošana tiks nodota "Hipotēku bankai".

15% akciju no "Parex bankas" kapitāla tiks atstātas mazākuma akcionāru īpašumā.

Līdzšinējais "Parex bankas" valdes priekšsēdētājs Kargins tiks aizstāts ar valsts izvirzītu personu.

Līdz šim lielākie "Parex bankas" akcionāri bija Krasovickis un Kargins, kuriem katram piederēja 42,42% akciju.

Latvijas Banka "Parex bankā" iepludinās vairāk nekā 200 miljonus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!