Foto: LETA
Trim partijas "KPV LV" deputātiem – Aldim Gobzemam, Lindai Liepiņai un Karinai Sprūdei – varētu pievienoties citi politiskā spēka pārstāvji, kuri balsos "pret" Krišjāņa Kariņa (JV) valdību, žurnālistiem pauda parlamentārieti Sprūde.

Sprūde uzsvēra, ka viņai jau no paša sākuma bijusi negatīvi noskaņota pret topošo Kariņa valdību. Arī šobrīd viņa ir pārliecināta, ka "Jaunās Vienotības" līdera vadītājai valdībai mūžs nebūs ilgs – vien dažus mēnešus.

Deputāte pieļāva, ka viņas, Gobzema un Liepiņas piemēram varētu sekot vēl "KPV LV" deputāti, taču neprognozēja, cik daudz. Sprūde uzsvēra, ka Kariņš pats nespēs viņu pārliecināt par atbalstu viņa topošajai valdībai. To varēs izdarīt tikai partijas "KPV LV" izvirzītie ministru amata kandidāti: Didzis Šmits, Sandis Ģirģens un Ramona Petraviča.

Viņa uzsvēra, ka politika vēlās īstenot vēlētājiem dotos solījumus. Ja Sprūde būs pārliecināta, ka Kariņa valdībā "KPV LV" ministri spēs izpildīt vēlētājiem solīto, viņa balsos "par".

Parlamentāriete aicina topošās Kariņa valdības deklarācijā norādīt, ka obligātā iepirkuma komponente (OIK) ir "pretlikumīga" vai "prettiesiska".

Jau ziņots, ka "KPV LV" deputātes Linda Liepiņa un Karina Sprūde lēmušas neatbalstīt Kariņa veidoto valdību.

Sprūde un Liepiņa savos "Facebook" kontos publicējušas identisku paziņojumu. Savu nostāju politiķes pamato, rakstot, ka "Kariņa kungs pat nav pacenties nevienā no "savas valdības" prioritātēm minēt OIK likvidēšanu".

"KPV LV" līderis Aldis Gobzems jau iepriekš paziņoja par savu lēmumu neatbalstīt Kariņa valdību.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis 7. janvārī pēc tikšanās ar partiju apvienības "Jaunā Vienotība" premjera amata kandidātu Kariņu nolēma uzticēt valdības veidošanu tieši "Jaunās Vienotības" izvirzītajam Ministru prezidenta amata kandidātam.

Jāatgādina, ka jau piecpadsmito nedēļu norisinās valdības veidošanas sarunas. Neilgi pēc 13. Saeimas deputātu mandātu apstiprināšanas Valsts prezidents kā premjera amata kandidātu nominēja JKP līderi Jāni Bordānu, taču viņa centieni izveidot valdību nebija sekmīgi. Arī "KPV LV" līdera Alda Gobzema, kuru prezidents nominēja 26. novembrī, centieni nevainagojās panākumiem. Kā trešo premjera amata kandidātu Vējonis nominēja Kariņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!