Foto: LETA
Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) valdības partijas jau pirmajā sadarbības sanāksmē skatīs jautājumus par valsts budžetu, elektrības obligātā iepirkuma komponenti (OIK) un reģionālo reformu.

Kā informēja Valsts kancelejas pārstāve Sabīne Spurķe, Kariņš 28. janvārī sasaucis pirmo Sadarbības sanāksmes sēdi. Darba kārtībā iekļauts ekonomikas ministra informatīvais ziņojums par OIK, finanšu ministra ziņojums par budžeta likumprojekta sagatavošanas un pieņemšanas grafiku, kā arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra ziņojums par attīstības komitejas izveidi reģionālās reformas uzsākšanai. Šādas komitejas ir paredzēts veidot par jautājumiem, kur dažādu pušu politiskās nostājas atšķiras.

Sanāksme sasaukta atbilstoši valdības sadarbības līgumam un tajā aicināti piedalīties valdību veidojošo piecu politisko partiju pārstāvji.

Kā ziņots, jaunā valdība savu darbu koordinēs sadarbības sanāksmēs, kas būs līdzīgs mehānisms kā līdzšinējās koalīcijas sanāksmes. Atsevišķos jautājumos partneri varēs balsot atšķirīgi, bet opozīcijas priekšlikumi tikšot vērtēti pēc būtības.

Iecerēts, ka sadarbības un koordinētas rīcības nodrošināšanai regulāri tiks rīkotas politisko partiju pārstāvju sadarbības sanāksmes, kuras izsludinās un vadīs premjers. Sanāksmēs piedalīsies divi katra sadarbības partnera pilnvaroti pārstāvji.

Šajās sanāksmēs tiks diskutēti jautājumi, kuri ietilpst Saeimas vai Ministru kabineta kompetencē, vai arī jautājumi, kuru izskatīšanu pieprasa premjers vai kāds no sadarbības partneriem.

Sanāksmes notiks ne retāk kā vienu reizi nedēļā. Tajās pēc Ministru prezidenta vai koalīcijas partneru uzaicinājuma atsevišķu dienaskārtības jautājumu izskatīšanā varēs piedalīties ministri, Saeimas deputāti, parlamentārie sekretāri, premjera un ministru padomnieki, kā arī sadarbības partneru aicinātās personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!