Foto: SIPA/Scanpix/LETA
Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) radies iespaids par iespējamu azartspēļu lobiju saistībā ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Artūra Toma Pleša (AP) lēmumu apturēt Rīgas attīstības plānu, ar kuru būtiski tiktu ierobežotu azartspēļu izplatība Rīgā, premjers atklāja LTV raidījumā "Rīta Panorāma".

Viņš gan atzīmēja, ka par šo faktu nav līdz galam pārliecināts, taču "tāds iespaids ir radies". Premjers atzina, ka vēl nav šo jautājumu pārrunājis ar ministru, taču uzsvēra, ka tas tiks darīts tuvākajā laikā.

"Es nesaprotu kā azartspēļu lobijs var ietekmēt Rīgas attīstību. Nevar būt, ka tā tiek iekavēta uz trīs vai četriem gadiem, jo bez Rīgas attīstības nav iespējama valsts attīstība," raidījumā sacīja Kariņš. Viņš vairākkārt uzsvēra, ka Plešam nepieciešams "apsēsties pie viena galda" ar Rīgas domi.

Kariņš gan piebilda, ka līdz šim bijis apmierināts ar Pleša darbību, bet lēmums par Rīgas attīstības plāna apturēšanu viņu mulsina.

Kā ziņots, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ir apturējusi Rīgas teritorijas plānojumu nākamajiem gadiem, jo konstatēta tā neatbilstība likumiem un samērīguma trūkums starp iesaistīto pušu interesēm, iepriekš informēja Plešs.

Savukārt Rīgas mērs Mārtiņš Staķis norādījis, ka ar šo lēmumu VARAM uz vairākiem gadiem apturējusi Rīgas attīstību un plānojuma apturēšanas dēļ pašvaldībā neieplūdīs investīcijas daudzu miljonu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!