Foto: F64

2022. gada budžets ir vērsts uz kopējās labklājības celšanu, otrdien, 23. novembrī, uzrunājot Saeimas deputātus, pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Saeima otrdien galīgajā lasījumā skata 2022. gada budžeta projektu. Par šo budžetu visai asu vērtējumu pauda opozīcijā esošie deputāti.

Uzklausot deputātu viedokļus, Kariņš atzina, ka debates iezīmē to, cik atšķirīgi politiķi domā, kuri katrs pārstāv dažādas sabiedrības grupas. Vienlaikus premjers pauda pārliecību, ka visi politiķi ir dedzīgi valsts patrioti. "Mēs reizēm strīdamies par mazā lietām, bet par lielām lietām spējam apvienot spēkus. Mums visiem ir svarīgi celt valsts iedzīvotāju labklājību. Tas ir mūsu mērķis," sacīja Kariņš.

Vēršoties pie opozīcijas deputātiem, premjers pauda izpratni, ka opozīcijas ieskatā neviens neieklausās viņu argumentos, tajā pašā laikā Kariņš atzina, ka šie argumenti tiek sadzirdēti un tiek arī meklēti risinājumi paustajām problēmām.

Viņš norādīja uz labajiem makroekonomikas rādītājiem, piemēram, straujo eksporta pieaugumu un piesaistīto investīciju apjomu. Tajā pašā laikā Ministru prezidents atzina, ka izaugsme nav vienmērīga visās tautsaimniecības jomā, tāpēc visu izaicinājums ir nodrošināt plašāku labklājību visā sabiedrībā. "Šis budžets ir vērsts uz kopējo labklājības celšanu," uzsvēra Kariņš.

2022. gada budžeta ieņēmumi plānoti 10,66 miljardu eiro apmērā, bet izdevumi – 12,4 miljardu eiro apmērā. Tādējādi, salīdzinot ar 2021. gada budžeta likumu, nākamgad ieņēmumi augs par 1,08 miljardiem eiro, bet izdevumi - par 1,64 miljardiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!