Foto: Valsts kanceleja

Aizvien vairāk pakalpojumu būs pieejami tikai ar Covid-19 sertifikātu, šādu nākotnes scenāriju pirmdien mediju pārstāvjiem iezīmēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš informēja, ka šonedēļ valdības līmenī gaidāmas diskusijas par to, kā rīkoties šajos epidemioloģiskajos apstākļos un kādi pasākumi būtu ieviešami.

Kā vienu no piemēriem, kam sekot, Kariņš minēja Dāniju, kas atcēla visus ar Covid-19 izplatības ierobežošanu noteiktos ierobežojumus. Viņš norādīja, ka Dānijā gandrīz visa sabiedrība ir vakcinēta pret Covid-19, tāpēc patlaban šajā valstī vakcinētie cilvēki bauda pilnu brīvību.

"Mums ir līdzīga domāšana – vakcinētiem cilvēkiem ir brīvība un tā ir jānodrošina arī nākotnē. Mūsu valstī iesim uz to, ka būs aizvien vairāk pakalpojumu, kur būs jānorāda Covid-19 sertifikāts," sacīja premjers.

Arī veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) informēja, ka ministrijas joprojām izstrādā priekšlikumus turpmākiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem, ko valdība varētu skatīt tuvākajā laikā.

Pavļuts uzsvēra, ka Veselības ministrijas ieskatā, pakalpojumi ir jānodrošina drošā veidā – ar Covid-19 sertifikātiem. Ministrs piebilda, ka patlaban tiek izstrādāts regulējums, kā šo ieceri īstenot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!