Foto: LETA

"Šajā nedēļā paiet gads, kopš visa pasaule redz Krievijas faktisko seju – imperiālismu, vardarbību. Tas ir grūti aprakstāmi, bet diemžēl tas tā ir. Tas, ko šis ir izdarījis Rietumos – mūs ārkārtīgi saliedējis," Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), pieminot, ka karš Ukrainā ir sācies jau 2014. gadā.

Viņš uzsvēra NATO alianses nozīmību, un pauda, ka jāiegulda ir savas valsts drošībā, jāiegādājas papildu sistēmas, jānodrošina lielāks karavīru skaits, Valsts aizsardzības dienesta ieviešana. "Aiz mums un par mums stāv pasaules spēcīgākā militārā alianse, kura tagad ir faktiski kļuvusi vēl spēcīgāka," sacīja premjers.

Kariņš minēja, ka kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā Eiropas Padome ir vairāk ieklausījusies tieši Baltijas valstu pieredzē un viedokļos. "Viņi nebija ieklausījušies mūsu bažās un uzskatos. Varētu teikt, ka tagad tas ir mainījies pilnīgi kājām gaisā. Tagad saprot, ka tas, ko mēs esam teikuši, diemžēl ir patiesība. Mēs arī nedrīkstam būt lepni un vīzdegunīgi teikt: "nu lūk!". Bet mēs esam palīdzējuši panākt to, ka tagad visi saredz Krieviju tā, kā mēs to gadiem ilgi esam saredzējuši – kā potenciālu draudu. Tagad tas nav tikai potenciāls, bet gan aktuāls drauds," pauda Ministru prezidents.

Vaicāts par šaubu ēnu, kas krīt uz Aizsardzības ministrijas 220 miljonu eiro vērto armijas pārtikas iepirkumu, Kariņš sacīja, ka otrdien valdības sēdes laikā ir runājis ar ministri Ināru Mūrnieci (NA) un tuvākajā laikā uzklausīs, kāda informācija viņai ir un kādus soļus ministre spers.

"Man un sabiedrībai ir ļoti svarīgi, ka, ja kaut kāda aizdomu ēna ir, tā ir momentā jākliedē. Ja ir bijusi politiskā iejaukšanās, tad tā ir ar sakni jāizravē ārā. Mums ir ļoti svarīgi, ka pār mūsu ļoti profesionālajiem bruņotajiem spēkiem nevar krist neviena aizdomu ēna," sacīja premjers.

Jau vēstīts, ka, reaģējot uz izskanējušo informāciju, Aizsardzības ministre Ināra Mūrniece ir uzdevusi veikt pārbaudi par 220 miljonus eiro vērto armijas pārtikas iepirkumu, turklāt Aizsardzības ministrija jau pērn rudenī ar iepirkuma procesu saistītos dokumentus nosūtījusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!