Foto: LETA
Visi jautājumi koalīcijā ir jāskata maksimāli publiski, pēc premjera Krišjāņa Kariņa (JV) uzklausīšanas par to, kā turpmāk plānots koalīcijā izskatīt un izlemt nozīmīgus lēmumus, pauda Jaunās konservatīvās partijas (JKP) vadītājs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Bordāns uzsvēra, ka šādas atklātas sarunas ir JKP darba stils. Viņa ieskatā tas veicina demokrātiju un valsts pārvaldes efektivitāti visā Latvijā. "Mēs redzam, ka krīzes ir tādēļ, lai tās pārvarētu un attīstītos," pauda JKP vadītājs.

Savukārt Kariņš pēc tikšanās atgādināja, ka viņš vada piecu partiju koalīciju, partijas jau sešus mēnešus mācās pakāpeniski strādāt viena ar otru. Viņš atzina, ka reizēm tas sagādā grūtības. Premjers pauda apņēmību turpināt savu enerģiju veltīt, lai kopā sasniegtu koalīcijas izvirzītos mērķus.

Arī pēc JKP un Kariņa sarunas Normunda Mežvieta apstiprināšana Valsts drošības dienesta (VDD) vadībā netiks pārskatīta. Bordāns uzsvēra, ka JKP turpina darbu valdībā. JKP un Kariņa sarunas rezultātā ir salikti "labi karodziņi pagātnei un nākotnei" un ir skaidrs, kā veidot ceļa karti.

Kariņš uzsvēra, ka valdībai jāturpina strādāt. Viņš turpinās strādāt, lai veicinātu vienprātību koalīcijas partiju starpā.

Jau ziņots, JKP Saeimas frakcijas vadītāja Juta Strīķe pauda, ka Mežvieta aptiprināšana VDD vadībā vērtējama kā vecās politikas stila demonstrācija, un JKP pārstāvju iziešana no valdības sēdes saistībā ar šī jautājuma izskatīšanu ir "dzeltenā kartīte" Kariņa valdībai.

Otrdien pēc tikšanās ar premjeru Bordāns atzina, ka "dzeltenā kartīte" ir ļoti trāpīgs izteiciens, kas tā arī jāuztver. "Arī futbolisti, saņemot dzelteno kartīti, saņemas un labi nospēlē," norādīja JKP vadītājs. Savukārt uz jautājumu, vai nākamā būs "sarkanā kartīte", Bordāns neatbildēja.

Kā ziņots, valdība pirms nedēļās atbalstīja VDD vadītāja Mežvieta palikšanu amatā uz otro termiņu. Taču JKP ministri nepiedalījās valdības sēdes slēgtajā daļā, kur ministri lēma par Mežvieta atkārtotu apstiprināšanu VDD vadītāja amatā.

Tieslietu ministrs pauda neapmierinātību ar veidu, kādā ticis virzīts jautājums par Mežvieta atkārtotu apstiprināšanu amatā, proti, tas bijis sasteigts, neizdiskutēts un valdībā apspriests slepeni. Neoficiāli zināms, ka Bordāns pagājušajā nedēļā, pildot premjera amata pienākumus, parakstīja šodienas Ministru kabineta darba kārtību.

Kariņš norādījis, ka valdība nesaņēma tādu informāciju, kas liegtu Mežvietu apstiprināt šajā amatā. Viņš norādīja, ka valdības sēdē tika uzdoti jautājumi un saņemtas labas atbildes. Vairākums ministru uzskatīja, ka Mežvietam ir jāturpina darbs, skaidroja premjers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!