Foto: LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) piedāvāto "reģionu principu" klātienes mācību atsākšanai, taču, pirms tas tiek īstenots, jāsaprot, vai saslimstības rādītāji reģionos atbilst patiesajai situācijai, trešdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pauda premjers.

"Es pats domāju, ka tā ir ļoti loģiska un pareiza pieeja. Valdības sēdē mēs runājām ar mūsu ekspertiem un epidemiologiem. Lielais jautājums ir, vai tie zemie saslimstības rādītāji ir vai nav patiesi. Eksperti mums grafiski parādīja, kā tieši korelē tas, kā mēs pārbaudām saslimstību un cik liela ir šī saslimstība. Respektīvi, vairāk meklē, vairāk atrod. Mazāk meklē, mazāk atrod. Jautājums ir, vai pašvaldībās, kur ir mazi rādītāji, vai tie ir patiesi rādītāji," teica Kariņš.

Jau vēstīts, ka (IZM) valdību aicina apstiprināt reģionālās pieejas principu, lai pašvaldībās, kurās 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 ir zemāka par 250 saslimušajiem uz 100 000 iedzīvotāju, drīkstētu atsākt klātienes mācības.

"Virziens šobrīd ir pareizs. Eksperti strādā pie algoritmu izveidošanas," LTV norādīja Kariņš.

Kā ziņots, ceturtdien, 4. februārī, valdība atbalstīja Veselības ministrijas (VM) izstrādāto plānu Covid-19 drošības pasākumu mazināšanai pēc tā dēvētā "luksofora principa". Pēc apstiprinātā plāna paredzēts, ka šobrīd klātienē strādā tikai bērnudārzi un speciālās izglītības iestādes.

Tāpat pēc "luksofora principa" paredzēts, ka ierobežojumi netiek mīkstināti, kamēr 14 dienu laikā reģistrē ne vairāk kā 200 jaunus saslimšanas gadījumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!