Foto: F64

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) atbildīgo institūciju pārstāvjus aicinās "pie viena galda" vēlēšanu organizēšanas procesa uzlabošanai.

Pirmdien žurnālistiem premjers norādīja, ka nepieciešams rast risinājumu arī jautājumā, kādā veidā valsts sazinās ar saviem iedzīvotājiem. Premjers norādīja, ka vēlēšanu organizēšanas jomā ir ļoti sadrumstalota atbildība starp vairākām institūcijām, tajā skaitā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi un Centrālo vēlēšanu komisiju.

Kariņš vērsa uzmanību, ka vēl Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija atbild par e-pārvaldi, tāpat sava atbildība ir Satiksmes ministrijai un Iekšlietu ministrijai. Katrs strādā savā jomā, neredzot kopainu, pauda politiķis.

Valdības vadītājs akcentēja, ka vēlētāji ir kustīgi un viņiem ir jādod iespēja balsot jebkurā iecirknī, un Ministru prezidents ir pārliecināts, ka to ir iespējams panākt.

Kā ziņots, vislielāko atbalstu – ap 26% – EP vēlēšanās saņēmusi "Jaunā Vienotība". Par "Saskaņu" nobalsojuši aptuveni 17,5% vēlētāju, bet par nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK – ap 16,4% vēlētāju. Apvienību "Attīstībai/Par!" atbalstījuši ap 12,4% vēlētāju, bet partiju "Latvijas Krievu savienība" – ap 6,3% balsstiesīgo.

Līdz ar to EP ir ievēlēts Valdis Dombrovskis (JV), Sandra Kalniete (JV), Nils Ušakovs (S), Andris Ameriks (GKR/S), Roberts Zīle (VL-TB/LNNK), Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), Ivars Ijabs (AP) un Tatjana Ždanoka (LKS).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!