Foto: LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ceturtdien, 6. oktobrī, un piektdien, 7. oktobrī, piedalīsies Eiropas Savienības valstu un valdību vadītāju sanāksmē Prāgā, Čehijā, kurā spriedīs par enerģētikas drošību un atbalstu Ukrainai.

Premjera birojā portālu "Delfi" informēja, ka ceturtdien Prāgā norisināsies pirmā Eiropas politiskās kopienas sanāksme, par kuras izveidi Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāji vienojās Eiropadomē šā gada jūnijā. Eiropas politiskās kopienas izveides mērķis ir radīt platformu politiskam dialogam visām Eiropas valstīm, lai stiprinātu Eiropas kopējo drošību un ekonomisko attīstību.

"Krievijas izraisītais karš Ukrainā būtiski ietekmē Eiropas valstis dažādās jomās. Uz pirmo Eiropas politiskās kopienas sanāksmi pulcēsies 27 ES valstu un valdību vadītāji, kā arī 17 citu Eiropas valstu līderi no dažādiem reģioniem, lai pārrunātu drošības, ekonomikas attīstības, klimata un enerģētikas, migrācijas un mobilitātes jautājumus," informēja Kariņa birojā.

Savukārt piektdien Prāgā norisināsies neformālā Eiropadome, ES valstu un valdību vadītāju sanāksme, kuras laikā plānots pārrunāt Krievijas īstenoto karu Ukrainā, enerģētiskās drošības un ekonomikas attīstības jautājumus.

ES līderi lems par atbalsta turpināšanu Ukrainai un atbildes soļiem uz Krievijas īstenoto situācijas eskalāciju, uzsākot mobilizāciju, organizējot fiktīvus "referendumus" un nelegāli anektējot daļu no Ukrainas teritorijas.

Tāpat ES līderi pārrunās energoresursu pieejamības un cenu jautājumus, ņemot vērā gaidāmo ziemas sezonu, kā arī iespējas turpināt nodrošināt ekonomikas izaugsmi, risinot energoresursu augsto cenu situāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!