Foto: LETA

Galvenais uzdevums ir izlietot visas vakcīnas, kas Latvijā pieejamas, tāpēc jārod efektīvs veids, kā dienā savakcinēt tik cilvēku, cik piegādāts vakcinācijas punktiem, trešdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" norādīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers atgādināja, ka vakar Ventspilī tika atvērts pirmais masu vakcinācijas centrs. Galvenais uzdevums un uzstādījums ir izvakcinēt visas vakcīnas, cik ir ienākušas. "Izskatās, ka lielie centri ir gatavi strādāt. Pēc visa, ko var redzēt, galvenais ir sagaidīt vakcīnas, savlaicīgi tās izplatīt un ar tām vakcinēt iedzīvotājus. Ja process izpildīsies tā, kā solīts, tad pakāpeniski mums ies labāk," pieļāva politiķis.

Premjers uzskata, ka interese ar vakcināciju pieaugs, vakcīnu saņemot arvien vairāk cilvēkiem. "Jo vairāk pazīsim cilvēkus, kas sapotējušies, jo vairāk potēsies arī citi," pauda Kariņš.

Viņš atgādināja, ka patlaban potēšana norit prioritārā secībā. Taču, ka kādā brīdī vairs nebūs cilvēku no prioritārajām grupām, kas gatavi potēties, tad sistēmai ir jābūt pietiekami elastīgai, lai kādā brīdī atvērtu nākamo vai nākamās prioritārās grupas, jo galvenais ir savakcinēt cilvēkus.

Raugoties uz citu valstu praksi, ļaujot vakcīnu saņemt arī tiem cilvēkiem, kas nav prioritārajās grupās, Kariņš atzina, ka šāda procesa organizēšanai ir dažādi paņēmieni, piemēram, nodrošinot brīvas stundas, kas rindā pēc vakcīnas var stāvēt ikviens.

"Galvenais, ka, ja atnāk 1000 vakcīnas uz vakcinācijas centru, tad tās 1000 vakcīnas arī jāizvakcinē dienā. Ir jāatrod elastīgs veids, lai nav jāgaida vairākas dienas, lai atrastu cilvēkus potei," uzsvēra premjers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!