Foto: Valsts kanceleja

Latvijā ir iepirkti simtiem tūkstoši vakcīnu pret Covid-19, taču pieprasījums pagaidām nesasniedz piedāvājumu, tādēļ vajadzētu rast iespēju šīs vakcīnas piedāvāt arī tiem, kas vēlas iegūt trešo Covid-19 vakcīnu, pēc Sadarbības sanāksmes medijiem atklāja premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš norādīja, ka Latvija nebūtu pirmā valsts pasaulē, kur tiktu piedāvāta šāda iespēja. Politiķis norādīja, ka par šo jautājumu tuvākajā laikā tiks lemts arī Eiropas zāļu aģentūrā (EZA), kura vēlāk sniegs informāciju atbildīgajām Latvijas iestādēm.

"Manuprāt, šis ir virziens, uz kuru jāiet," sacīja Kariņš.

Premjers preses konferencē arī atzīmēja, ka Latvijas ekonomika pēdējo gadu laikā ļoti labi attīstās. Viņš akcentēja, ka 2020. gads bijis viens no labākajiem investīciju piesaistē, taču 2021. gadā šie rādītāji jau atkal ir pārsniegts. Kariņš pauda pateicību tiem Latvijas iedzīvotājiem, kas jau ir izmantojuši iespēju vakcinēties pret Covid-19.

Tāpat premjers akcentēja, ka, vakcinējoties pret Covid-19, cilvēki palīdz Latvijai noturēt veiksmīgu ekonomisko attīstību, kā arī nodrošināt skolu mācības klātienē.

Kariņš atklāja, ka ceturtdien, 2. septembrī, sasaukta Stratēģiskās padomes sēde, kurā tiks lemts par turpmāko darbu cīņā ar vīrusa izplatību, tostarp par nepieciešamo rīcību, lai skolās mācības varētu nodrošināt klātienē visa gada garumā.

Savukārt Saeimas deputāts Juris Pūce (AP) atzīmēja, ka būtisks sasniegums ir tas, ka Saeima 2. septembrī, visticamāk, atsāks darbu klātienē. "Tas ir svarīgs signāls, kā parlaments ir organizējis savu darbu, lai būtu atkal iespējams lēmumus pieņemt atklāti un klātienē," sacīja deputāts. Viņš arī izteica cerību, ka tie deputāti, kas vēl nav vakcinējušies pret Covid-19, drīzumā to izdarīs, kā arī ievēros noteikumus, par kuriem vienojušās visas Saeimā pārstāvētas frakcijas, tostarp arī opozīcijas.

Turpretim Kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) atzīmēja, ka kultūras nozarē būtiskākā izaugsmes vertikāle ir iespēja 2027. gadā piedalīties Frankfurtes grāmatu tirgū, kas būtiski celtu kultūras nozares eksporta spējas.

Labklājības ministrs Gatis Eglītis (JKP) piebilda, ka tuvākā laikā Ministru kabinetā tiks lemts par dažādiem pasākumiem, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, taču viņš pauda pārliecību, ka ieviestie pasākumi nebremzēs ekonomiku, kā arī būs visiem viegli saprotami.

Jau vēstīts, ka pagājušajā diennaktī veikti 19 147 Covid-19 testi, reģistrēts 81 jauns inficēšanās gadījums, bet ziņu par mirušajiem nav, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju ir pieaudzis no 116 uz 117,7. Latvijā ar Covid-19 kopumā saslimuši 142 400 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!