Foto: LETA

Uzskatu, ka jāatceļ steidzamība Saeimā izskatāmiem grozījumiem Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumā, kas paredz Latvijas radio un Latvijas Televīzijas (LTV) apvienošanu, mikroblogošanas vietnē "Twitter" pavēstījis ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjera paziņojums seko dažas stundas pēc Latvijas Radio kolektīva publiskās vēstules, kurā medijs iestājas pret sasteigtu likuma grozījumu virzīšanu.

Kariņš uzsver, ka "būtiska ir publiska diskusija, kā arī mediju politikas jautājumi jāskata kopsolī ar mediju politikas pamatnostādnēm un finansējuma iespējām".

Paziņojumu izplatījusi arī "Jaunā vienotība" (JV), kura uzskata, ka, lai nodrošinātu kvalitatīvu diskusiju par sabiedrisko mediju apvienošanu, nepieciešams atcelt steidzamību grozījumiem Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumā un izstrādāt mediju apvienošanas plānu.

Partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētājs, finanšu ministrs Arvils Ašeradens pauž, ka LTV un Latvijas Radio apvienošana ir jautājums, kuru nevar steigā izdiskutēt un pieņemt.

"Laikā, kad ārēji spēki aktīvi strādā pie dezinformācijas izplatīšanas, mums ir īpaši svarīgi nodrošināt, ka Latvijas informatīvā telpa ir pasargāta no nopietniem apdraudējumiem un nodrošina iedzīvotājus ar objektīvu informāciju. Sabiedrisko mediju apvienošanai jābalstās uz skaidru un iepriekš ar nozari izdiskutētu Kultūras ministrijas izstrādātu mediju apvienošanas plānu, kā arī Mediju politikas pamatnostādnēm, kas noteiks rīcības virzienus un skaidru mediju struktūru, un to, kā strādās reorganizētais medijs, piemēram, vai būs vienots ziņu dienesta centrs jeb atšķirīgi," uzskata Ašeradens.

Savukārt JV ieskatā, pirms mediju reorganizēšanas nepieciešams izstrādāt sabiedrisko mediju apvienošanas plānu, kas atbildēs uz jautājumiem par finansējuma modeli, kā arī mediju un to redakcionālo neatkarību, un mediju politikas pamatnostādnes, kas kalpos par pamatu grozījumiem Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumā.

JV pirmdien valdību veidojošo partiju sadarbības sanāksmē rosinās koalīcijas partnerus atcelt steidzamību sabiedrisko mediju apvienošanai, ļaujot pienācīgi izvērtēt visus iesniegtos priekšlikumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!