Partijas "Jaunais laiks" (JL) priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš, komentējot dramatiski zemos reitingus, saskaņā ar kuriem JL neizdotos pārvarēt pat 5% barjeru iekļūšanai Saeimā, pauž pārliecību, ka popularitātes kritums ir īslaicīgs un partija spēs atgūt līdzšinējās pozīcijas.
Kariņš norādīja, ka jauno partiju veidotāji vēlējušies radīt iespaidu, ka "no "Jaunā laika" palikusi vairs tikai čaula". "Tomēr patiesībā saturs ir palicis, bet viena daļa čaulas ir aizgājusi," sacīja Kariņš.

Viņš norādīja, ka reitingi atspoguļo apjukumu vēlētāju vidū, jo kritums esot visiem. Pēc Kariņa domām, zīmīgi esot tas, ka ir palielinājies to iedzīvotāju skaits, kas nezina, par ko balsot. "Šobrīd šķelšanās atstāj ļoti negatīvu iespaidu uz vēlētājiem. Laiks rādīs, kura partija pēc tam varēs piesaistīt vēlētājus…mūsu partijai kongresā būs iespēja atkal no jauna skaidrot savu programmu, parādīt vēlētājiem, ka mēs nekur neesam pazuduši," sacīja Kariņš.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar "Latvijas faktu" veiktās sabiedriskās domas aptaujas rezultātiem februārī par JL būtu gatavi balsot 3,6 % vēlētāju, un tik zemu reitingu šī partija vēl nekad nebija piedzīvojusi.

2.martā notiks JL ārkārtas kongress, kurā Kariņš plāno atkāpties no amata, uzņemoties atbildību par pēdējā laika notikumiem. Iepriekš par aiziešanu no JL paziņoja vairāki desmiti partijas biedru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!