Foto: LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) šā gada 26. maijā saucis Noziedzības novēršanas padomes sēdi, kurā valsts institūcijas sniegs priekšlikumus vardarbības apkarošanai, pirmdien, 8. maijā, pēc koalīcijas sadarbības sanāksmes pavēstīja premjers.

Viņš uzsvēra, ka vardarbības notikumi pēdējā laikā rada bažas. "Atceramies notikumu Jēkabpilī un tagad Imantā Divi nesaistīti, tajā pašā laikā saistīti notikumi – tie ir par varmācību," secināja Kariņš.

Premjers informēja, ka šā gada 26. maijā sasaukta Noziedzības apkarošanas padomes sēde, kurā valsts institūcijas aicinātas nākt klajā ar priekšlikumiem, kā samazināt varmācības cēloņus un kā apkarot vardarbības sekas.

Kariņš arī sacīja, ka gadījumā, ja priekšlikumu ieviešanai būs nepieciešams papildus finansējums, tad to varēs rast.

Savukārt iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS) informēja, ka saistībā ar jauniešu konfliktu Imantā viņš ir nepārtrauktā saziņā ar Valsts policijas (VP) priekšnieku, turklāt VP lielāko daļu dienesta pārbaudes jau veikusi un Kučinskim ir izziņa "par visu notikušo".

Ministrs secināja, ka vienīgais, ko viņš var pārmest VP, ir komunikācijas trūkums, jo policija par notikušo informējusi ļoti novēloti.

Jau ziņots, ka 16. martā Jēkabpilī tika nogalināta sieviete, kuru slepkava ilgstoši vajāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!