Foto: Valsts kanceleja

Ņemot vērā aktuālo informāciju par pieaugošu no ārvalstīm ievesto Covid 19 gadījumu skaitu, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzdevis Iekšlietu ministrijai ceturtdien, 8. aprīlī, valdības sēdē ziņot par ieceļotāju epidemioloģiskās drošības prasību kontroles pasākumiem, portālu "Delfi" informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Sandris Sabajevs.

"Lai novērstu jaunu Covid-19 slimību izraisošā koronavīrusa mutāciju izplatību mūsu sabiedrībā, būtiski nodrošināt stingru epidemioloģiskās drošības prasību kontroli valstī ieceļojošiem cilvēkiem. Iekšlietu ministrija rīt sniegs valdībai un sabiedrībai aktuālāko informāciju un analīzi par ieceļojošo kontroles pasākumiem līdz šim un, vai tos nepieciešams pastiprināt," uzsver Kariņš.

Rezolūcijā Iekšlietu ministrijai Kariņš uzdevis ceturtdien valdības sēdē ziņot arī par ieceļotāju apliecinājuma sistēmā "Covidpass.lv" norādītās informācijas un Covid-19 testu kontroli iebraucējiem, kā arī informēt par iebraucēju pašizolācijas un obligātās izolācijas pārbaudēm.

Lai mazinātu Covid-19 izplatības riskus, valdība arī aicina iedzīvotājus Covid-19 pandēmijas laikā neceļot bez būtiskas nepieciešamības un savu atpūtu ieplānot Latvijā, atgādināja Sabajevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!