Foto: Valsts kanceleja

Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) otrdien, tiekoties ar Indijas viceprezidentu Mupavarapu Venkaiu Naidu, pārrunāja abu valstu aktuālos divpusējo attiecību jautājumus un sadarbību, informēja premjera preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Tikšanās laikā Kariņš norādīja uz Latvijas ieinteresētību stiprināt divpusējo politisko dialogu un aicināja Indiju Rīgā atvērt vēstniecību, kas veicinātu arī ekonomiskās sadarbības paplašināšanu.

Kariņš uzsvēra vēlmi intensificēt tirdzniecības apgrozījumu starp abām valstīm, atzinīgi novērtējot Latvijas un Indijas uzņēmēju vēlmi veidot ciešāku sadarbību, un iepazīstināja ar Latvijas priekšrocībām sadarbībai tādās jomās kā informācijas tehnoloģijas, farmācija, transports un loģistika.

Tikšanās laikā tika pārrunātas turpmākās sadarbības attīstības iespējas tādās jomās kā kultūra un izglītība.

Tikšanās noslēgumā premjers un Indijas viceprezidents piedalījās Latvijas un Indijas sadarbības programmas kultūras jomā 2019. – 2021. gadam parakstīšanā, ko parakstīja Kultūras ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone no Latvijas puses un no Indijas puses – Ārlietu ministrijas Rietumvalstu sekretārs Gitešs Šarma.

Kā liecina Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) publicētā informācija, 2018. gadā Latvijas kopējais preču un pakalpojumu tirdzniecības apgrozījums ar Indiju bija 125,1 miljons eiro, kas ierindoja Indiju 30. vietā Latvijas ārējās tirdzniecības partneru starpā.

Kopējais preču un pakalpojumu eksports pērn uz Indiju bija 46,9 miljoni eiro, kas veido 0,3% no Latvijas kopējā eksporta, savukārt preču un pakalpojumu imports – 78,2 miljoni eiro, kas veido 0,4% no Latvijas importa.

2018. gada beigās Indijas uzkrātās tiešās investīcijas Latvijā bija divi miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!