Foto: LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) otrdien kopīgā preses konferencē ar Valsts prezidentu Egilu Levitu nāca klajā ar jaunu ierosinājumu pārdalīt no pieciem nākamgad partiju finansēšanai papildu plānotajiem miljoniem vienu miljonu eiro sabiedriskajiem medijiem darbinieku atalgojumam.

Premjers uzsvēra, ka par šo priekšlikumu pagaidām informējis tikai prezidentu un pirms publiskošanas preses konferencē tas nav ticis pārrunāts arī ar koalīcijas partneriem.

Kariņš, stāvot blakus prezidentam, kurš otrdien uzrunāja MK, par nākamā gada budžeta sagatavošanu sacīja, ka nākamā gada budžetā ir tīri labi atrisināts līdzekļu sadalījums nozarēm, bet vēl neatrisinātais jautājums palicis par izmaiņām partiju finansēšanā, kas vēl ir "tapšanas stadijā".

Kā zināms, valdība ir apstiprinājusi plānoto finansējumu nozaru prioritārajiem pasākumiem, tajā skaitā papildus paredzot partiju finansēšanai no valsts budžeta piecus miljonus gadā turpmākos trīs gadus.

Kariņš sacīja, ka plānotos grozījumus likumā, kas saistīti ar partiju finansējumu, paredzēts izskatīt nākamnedēļ valdības sēdē un tas "vēl jāslīpē" Saeimā.

Ir liels izaicinājums, ka īsā laikā partijām lietderīgi jāspēj izmantot diezgan lielu naudas summu, sacīja Kariņš, tāpēc viņš piedāvās koalīcijas partneriem ieviest partiju finansējuma reformu pakāpeniski, pirmajā gadā paredzēto naudu samazinot par aptuveni miljonu eiro.

"Un to naudu lietderīgi novirzīt tur, kur izrādās, ir trūkums – sabiedriskajiem medijiem. Līdz šim valdība strādāja ar NEPLP, kura kā neatkarīgā institūcija valdībai stāsta vienu, bet attiecīgajām valdēm kaut ko citu un darbiniekiem vēl trešo. Valdība līdz šim ir sabiedriskajiem medijiem papildu paredzējusi 6,3 miljonus eiro, bet, kā izrādās, šī nauda nenonāk mērķim, kas valdībai liekas svarīgs, – darbinieku atalgojumam. Es ierosināšu, ka valdība no pieciem miljoniem partiju finansēšanai vienu miljonu pirmajā gadā atvēl sabiedrisko mediju algu palielināšanai, nenovirzot citiem mērķiem," sacīja Kariņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!