Pašlaik nevaru pateikt, vai "Jaunais laiks" (JL) un Tautas partija (TP) spēs vienoties par darbu vienā valdībā, intervijā "Latvijas Avīzei" saka viens no JL līderiem, Saeimas deputāts Krišjānis Kariņš.
"Godīgi sakot, es šobrīd to nezinu. Valstij nav vajadzīga īslaicīga valdība, kas krīt politisko untumu dēļ. Valstij ir vajadzīga stabilitāte. Vai to varēs nodrošināt kopā ar TP? Ārēji šķiet patīkami, inteliģenti cilvēki, bet kas notiek? Ja pavēro, kā viņi strādā, tad jāatzīst, ka nereti saka vienu, bet beigās visiem par dziļu pārsteigumu izdara kaut ko citu," JL šaubas skaidro politiķis.

"Mēs joprojām nesaprotam, kāpēc TP iegāja Induļa Emša (ZZS) valdībā. Vai tādēļ, lai to gāztu? Mēs gribam saņemt atbildi no viņiem, lai varētu saprast, ko varam sagaidīt," saka deputāts, "es saprotu, ka TP grib ieņemt premjera krēslu, un tas varēja būt galvenais iemesls, kāpēc TP gāza Emša valdību. Bet JL grib saprast, ko viņi vēlas izdarīt un kādi ir viņu politiskie risinājumi."

Politiķis uzsver, ka šajā gadījumā jautājums nav vienīgi par to, vai JL vēlas strādāt kopā ar TP, bet pastāv arī jautājums, vai TP gribēs strādāt ar JL. Kariņš norāda, ka jebkurā gadījumā JL "runā un runās" ar TP.

"Ar TP pagaidām neesam runājuši par vairākiem svarīgiem jautājumiem. Piemēram, par sertifikātiem un privatizācijas procesa beigšanu. JL un TP ir radikāli atšķirīgi viedokļi šajos jautājumos. Cik man zināms, TP vēlas, lai visi sertifikāti, neatkarīgi no tā, ka vairākums no tiem ir uzpircēju rokās, tiek pārvērsti par valsts vērtspapīriem. Tādējādi valsts sevi apkrāptu, mazākais, par 150 miljoniem latu. Turpretī JL uzskata, ka privatizācijas process ir jābeidz, kā likumā norādīts, līdz šā gada 31.decembrim, bet, lai netiktu zaudēti ieguldītie līdzekļi, jāļauj to pabeigt līdz gada beigām tiem, kas to uzsākuši," saka Kariņš.

Deputāts atzīmē, ka kopumā viņš pašlaik nespēju pateikt, kāds būs valdības koalīcijas sastāvs, un uzsver, ka ļoti svarīga loma būs Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai.

"Ir iespējamas dažādas kombinācijas. Ļoti no svara būs personības. Īpaši, kad sāksies sarunas par ministru kandidātiem. Mēs uzskatām, ka tai partijai, no kuras būs premjers, jāuzņemas atbildība par finanšu un veselības jomu. To ir izteikusi arī TP un Latvijas Pirmā partija. Būs ļoti svarīgi, ko partijas piedāvās šiem amatiem," noslēdz politiķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!