Foto: Zane Bitere/LETA

Piektdien, 13. maijā, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzreiz pēc atgriešanās no darba vizītes Kanādā tikās ar politisko partiju apvienību "Attīstībai/ Par!" (AP) pārstāvjiem, tostarp iekšlietu ministri Mariju Golubevu. Premjera birojā pagaidām neatklāj tikšanās laikā runāto.

Premjera birojā portālu "Delfi" informēja, ka pirmdien, 16. maijā, Kariņš ir sasaucis koalīcijas partiju sadarbības sanāksmes ārkārtas sēdi. Tā notiks pulksten 12.

"Valsts iekšējās un ārējās drošības stiprināšana ir valdības visaugstākā prioritāte. Latvija ir demokrātiska, neatkarīga un tiesiska valsts, kurā tās iedzīvotājiem ir tiesības justies pilnībā drošiem par savas pilsoniskās, demokrātiskās un patriotiskās nostājas paušanu," uzsver Ministru prezidents.

Ministru prezidents 9. un 10. maijā notikušo pie pieminekļa Uzvaras parkā, kur tika izrādīta necieņa Latvijas valstiskumam, vēsturiskai pieredzei un Krievijas kara upuriem Ukrainā, vērtē kā neattaisnojamu rīcību, un šādu situāciju atkārtošanās ir nepieļaujama.

Ministru prezidents ir uzdevis iekšlietu ministrei Marijai Golubevai valdībā iesniegt izvērtējumu par iekšlietu dienestu rīcību 9. un 10. maijā un turpmākās rīcības plānu sabiedriskās kārtības uzturēšanai, ņemot vērā šonedēļ notikušo.

Jau vēstīts, ka 12. maijā Nacionālās apvienības (NA) Saeimas frakcija un valde lēmusi pieprasīt Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) atbrīvot no amata iekšlietu ministri Mariju Golubevu (AP) saistībā ar situāciju 9. un 10. maijā, portāls "Delfi" uzzināja apvienībā "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK".

Vēlāk raidījumā "Spried ar Delfi" NA vadītājs Raivis Dzintars sacīja, ka ātrākais un drošākais risinājums būtu nemainīt valdības sastāvu, nemainīt atbildības sfēru sadalījumu.

Savukārt "Attīstībai/Par!" (AP) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce atzina, ka politiskais spēks turpina atbalstīt Golubevu iekšlietu ministres amatā un NA prasību par ministres demisiju uzskata par ļoti nekonstruktīvu un destabilizējošu soli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!