Foto: LETA

Šonedēļ Ministru prezidnets Krišjānis Kariņš (JV) tiksies ar Vācijas ārlietu ministri Annalēnu Bērboku, kā arī Igaunijas premjerministri Kaju Kallasu un Lietuvas premjerministri Ingrīdu Šimonīti, portālu "Delfi" informēja premjera birojā.

Tikšanās ar Vācijas ārlietu ministri notiks trešdien, 20. aprīlī. Kariņš ar Bērboku plāno pārrunāt Krievijas karu pret Ukrainu, palīdzību Ukrainai, tālākās sankcijas pret Krieviju, kā arī Baltijas valstu drošības stiprināšanu.

Savukārtt piektdien, 22. aprīlī, norisināsies Baltijas premjerministru sanāksme, kurā plānots runāt par Baltijas reģiona drošības stiprināšanu un sadarbību aizsardzības jomā saistībā ar Šonedēļ Ministru prezidnets Krišjānis Kariņš (JV) tiksies ar Vācijas ārlietu ministri Annalēnu Bērboku, kā arī Igaunijas premjerministri Kaju Kallasu un Lietuvas premjerministri Ingrīdu Šimonīti, portālu "Delfi" informēja premjera birojā., kā arī Baltijas valstu enerģētisko drošību, tai skaitā, atkarības mazināšanu no Krievijas fosilajiem energoresursiem.

Baltijas Ministru padome ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas valdību sadarbības institūcija, un tā ir izveidota 1994. gada 13. jūnijā.

Baltijas Ministru padomes augstākā lēmējinstance ir valdības vadītāju tikšanās, kas notiek vismaz vienreiz gadā. Šogad Latvija ir prezidējošā valsts šajā formātā, iepriekšējā reize bija 2019. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!