Foto: LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš parakstījis rezolūciju, ar kuru Aizsardzības ministrijai tiek uzdots vērtēt iespējas lauzt līgumu par pārtikas piegādi Latvijas armijai ar iepirkumā uzvarējušo uzņēmumu "Zītari LZ", vienlaikus nodrošinot pārtikas apgādes nepārtrauktību, vēsta Valsts kanceleja.

Ministru prezidents ir uzdevis to vērtēt, ņemot vērā informāciju par nepilnībām publiskajā iepirkumā pārtikas piegādei Nacionālo bruņoto spēku vajadzībām.

Aizsardzības ministrijai informatīvais ziņojums par līguma laušanas iespējām ir jāsagatavo līdz šā gada 31. martam, lai to būtu iespējams izskatīt valdības sēdē 4. aprīlī.

Jau ziņots, ka Rojā reģistrēts uzņēmums "Zītari LZ" pērn decembrī ieguvis 220 miljonus eiro vērtu līgumu par pārtikas piegādi Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vajadzībām turpmākos piecus gadus.

Aizsardzības ministrija ir uzskaitījusi pamatojumu, kāpēc iepirkumā izraudzīti tieši "Zītari LZ", tomēr vienlaikus Aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA) uzdeva veikt pārbaudi par armijas pārtikas iepirkumu, turklāt AM jau pērn rudenī ar iepirkuma procesu saistītos dokumentus nosūtījusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB).

Iepriekš arī vēstīts, ka ceturtdien, 16. martā, KNAB vairākos objektos Rīgā un citviet Latvijā veica kriminālprocesuālās darbības, tai skaitā 14 tiesas sankcionētas kratīšanas, saistībā ar Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkuma centra īstenoto iepirkumu "Loģistikas pakalpojums par pārtikas piegādi NBS vajadzībām".

Reaģējot uz izskanējušo informāciju medijos, šā gada 17. martā Mūrniece izdeva rīkojumu no amata pienākumu pildīšanas uz laiku atstādināt divas amatpersonas, kuras saistītas ar Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centra (VALIC) veikto iepirkumu "Loģistikas pakalpojums par pārtikas piegādi NBS vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!