Foto: LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ceturtdien, 25. augustā, ir uzdevis ekonomikas ministrei Ilzei Indriksonei (JV) sniegt risinājumus likumdošanā, lai iedzīvotājiem saglabātu izlīdzinātā maksājuma iespējas norēķinos par patērēto dabasgāzi ar publisko tirgotāju.

Premjera birojā portālu "Delfi" informēja, ka ministrei priekšlikumi jāiesniedz divu nedēļu laikā.

"AS "Latvijas gāze" rīcība, paziņojot, ka turpmāk vairs nepiedāvās izlīdzinātā maksājuma iespējas norēķinos par dabasgāzi, ir vērsta pret iedzīvotāju interesēm, jo sašaurina viņu tiesības izvēlēties norēķinu veidu par patērēto produktu. Tā ir nepieļaujama situācija," uzsver Kariņš.

Jau ziņots, ka AS "Latvijas gāze" vairs nepiedāvās izlīdzināto maksājumu, portālam "Delfi Bizness" apstiprināja uzņēmuma pārstāve Jeļena Labanovska.

"15. septembrī stāsies spēkā jaunā norēķinu kārtība, un izlīdzināto maksājumu uzņēmums vairs nepiedāvās," viņā skaidroja.

Jau ziņots, ka AS "Latvijas gāze" turpina strādāt pie risinājumiem saistīto lietotāju nodrošināšanai ar dabasgāzi nākamajā apkures sezonā.

Tas tiek darīts, neskatoties uz šobrīd nepietiekamo dabasgāzes apmēru Inčukalna pazemes gāzes krātuvē un ierobežotajām gāzapgādes iespējām.

Tāpat paziņojumā minēts, ka "Latvijas gāze" ir izstrādājusi priekšlikumus un gāzapgādes plānu, un tuvākajā laikā plāno to iesniegt Ekonomikas ministrijā (EM) un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!