Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) piektdien, 29. janvārī, ar rezolūciju uzdevis Veselības ministrijai (VM) sadarbībā ar skaistumkopšanas nozari izstrādāt kritērijus epidemioloģiski drošai darbībai ilgtermiņā, portālu "Delfi" informēja premjera preses sekretārs Sandris Sabajevs.

"Covid-19 pandēmijas izplatība un vakcīnu pieejamība nozīmē, ka ar ierobežojumiem nāksies sadzīvot vēl ilgāku laika periodu. Izprotot sabiedrības vajadzības, mums ir jāmeklē veidi, kā organizēt epidemioloģiski drošu dzīvi ilgtermiņā, nodrošinot nepieciešamos pakalpojumus un preces iedzīvotājiem un ekonomisko aktivitāti uzņēmējiem," skaidroja Kariņš.

"Runājot par skaistumkopšanas nozares pakalpojumiem, esmu uzdevis Veselības ministrijai sadarbībā ar nozari izstrādāt kritērijus, kā iedzīvotājiem būtu iespējams saņemt pakalpojumus epidemioloģiski drošā veidā," turpināja Kariņš.

Tāpat ir arī jāizstrādā prasību kopums, kas skaistumkopšanas nozarei jāievēro, atsākot pakalpojumu sniegšanu, kā arī jāparedz atbilstoši mehānismi šo prasību efektīvai kontrolei.

Atbilstoši priekšlikumi VM valdībā jāiesniedz nedēļas laikā.

Ziņots, ka valdība 21. janvārī lēma veikt grozījumus Ministru kabineta rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, vēl līdz 7. februārim pagarinot šobrīd spēkā esošos drošības pasākumus, portālu "Delfi" informēja Veselības ministrijā (VM). Viens no drošības pasākumiem paredz, ka ārkārtējās situācijas laikā nestrādās visa skaistumkopšanas nozare (tajā skaitā arī frizieri).

Vairāk par ierobežojumiem var lasīt šeit.

Vēstīts, ka pēdējā diennaktī veikti 11 507 Covid-19 testi, reģistrēts 931 jauns saslimšanas gadījums, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!