Foto: DELFI

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ir izdevis rezolūciju visiem ministriem, uzdodot pārskatīt valsts iestāžu izdevumus un neizlietoto finansējumu novirzīt Covid-19 seku mazināšanai, portāls "Delfi" noskaidroja Valsts kancelejā.

Premjers akcentēja, ka Covid-19 pandēmijas rezultātā ir virkne pasākumu, kas šogad ir atcelti un nenotiks, tādēļ ministriem ir uzdots pārskatīt valsts iestāžu izdevumus. "Neizlietoto finansējumu valdība novirzīs Covid-19 seku mazināšanai. Esmu aicinājis uz šādu rīcību arī neatkarīgās valsts institūcijas," pauda Kariņš.

Ministriem informācija par neizlietoto finansējumu ir jāiesniedz finanšu ministram Jānim Reiram (JV), kurš to apkopos un izskatīšanai valdībā virzīs lēmumprojektu par šo līdzekļu novirzīšanu valsts budžeta programmai "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Vienlaikus premjers trešdien attālinātā režīmā tiksies ar finanšu, ekonomikas, vides aizsardzības un reģionālās attīstības, satiksmes un zemkopības ministriem.

Tās mērķis ir pārrunāt iespējamos tautsaimniecības attīstības scenārijus un valdības rīcību uzņēmējdarbības atbalstam, ņemot vērā ierobežojumus, kas saistīti ar Covid-19 izplatības radītajiem riskiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!