Foto: LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ir pieņēmis vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces demisiju un šī amata pienākumu pildīšanu uz laiku uzticējis aizsardzības ministram Artim Pabrikam (AP).

Kā informēja premjera birojā, Kariņš ceturtdien ir parakstījis rīkojumu, ar kuru pieņem Pūces demisiju, līdz ar to ceturtdiena Pūcem ir pēdējā diena Kariņa valdības ministra amatā.

Savukārt no piektdienas, 13.novembra, par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra pienākumu izpildītāju ir iecelts Pabriks, kurš šos pienākumus pildīs, līdz amatā tiks apstiprināts jauns vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs.

Jau ziņots, ka atbilstoši koalīcijas partiju sadarbības līgumam Kariņš sagaida, ka "Attīstībai/Par" izvirzīs jaunu kandidātu uz ministra amatu.

Pūce ceturtdien paziņoja par atkāpšanos no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata. Šādu lēmumu viņš pieņēma pēc bijušā partijas biedra Māra Mičerevska paziņojuma, ka Pūce viņam prasījis sagādāt Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi.

Sākotnēji Pūce Mičerevska apgalvojumu noliedza un taisnojās, ka caurlaides prasīšana bijis tikai joks, tomēr ceturtdien atzina, ka melojis.

"Es esmu pieļāvis kļūdu. Man ir kauns, ka es esmu tā rīkojies Latvijas sabiedrības priekšā un manu kolēģu partijā, un partiju apvienībā priekšā. Arī draugu un ģimenes priekšā," paziņojumā par atkāpšanos no amata sacīja Pūce.

"Es par savu rīcību patiesi atvainojos un to no sirds nožēloju. Es esmu kļūdījies Rīgas pašvaldības autostāvvietu jautājumā, esmu patiesi izdarījis ļoti neveiksmīgu izvēli. Es esmu maldinājis savus kolēģus un Latvijas sabiedrību," pauž no amata aizejošais ministrs, uzsverot, ka par izdarītām kļūdām ir jāuzņemas atbildība un tieši to viņš arī darīs.

Pūce uzskata, ka radusies situācija liedz viņam pilnvērtīgi pildīt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatu, tāpēc viņš šodien lūdza Kariņu atbrīvot viņu no amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!