Foto: F64

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) otrdien parakstījis iesniegumu Saeimai, lūdzot kārtējās sēdes darba kārtībā iekļaut jautājumu par 13. Saeimas deputāta Artūra Toma Pleša apstiprināšanu ministra amatā Saeimā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts kancelejā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka atbalstu Pleša kandidatūrai ministra amatā izteica visas valdību veidojošās partijas.

Kariņš ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata kandidātu ir pārrunājis aktualitātes ministrijas pārraugāmajās jomās, kā arī būtiskākos veicamos uzdevumus un reformas, tostarp administratīvi teritoriālās reformas pabeigšanu.

Ministru prezdents uzskata, ka Plešam ir redzējums par svarīgākajiem nozaru jautājumiem un izteica cerību, ka izveidosies laba sadarbība valdības komandā.

Jau vēstīts, ka šī gada 12. novembrī līdzšinējais VARAM ministrs Juris Pūce (AP) no ministra amata nolēma atkāpties pēc tam, kad publiski sameloja, ka nav izmantojis vai nopietni lūdzis partijas biedriem sarūpēt viņam Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi.

Pūces bijušais partijas biedrs Māris Mičerevskis paziņoja, ka Pūce viņam prasījis sagādāt Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi, taču Pūce taisnojās, ka tas esot bijis tikai joks.

Nākamajā dienā Pūce tomēr atzina, ka tas nav bijis joks, un ka viņš ir samelojis un tādā veidā pieļāvis kļūdu, par kuru viņam tagad kauns.

"Es par savu rīcību patiesi atvainojos un to no sirds nožēloju. Es esmu kļūdījies Rīgas pašvaldības autostāvvietu jautājumā, esmu patiesi izdarījis ļoti neveiksmīgu izvēli. Es esmu maldinājis savus kolēģus un Latvijas sabiedrību," pauda Pūce, paziņojot par atkāpšanos no ministra amata.

Patlaban Pūce ieņem deputāta amatu 13. Saeimā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!