Foto: Pixabay/Vidmir Raic

Izglītības platformas "Tava klase" "Karjeras diena", kas kopš 19. februāra skatāma televīzijas kanāla 'ReTV' ēterā piektdienās, katru nedēļu uzrunājusi vairāk nekā 97 tūkstošus Latvijas iedzīvotāju, portālu "Delfi" informēja Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

Līdz šim ar saviem stāstiem ir dalījušies 86 profesionāļi, kuri runāja par savu darba ikdienu un iedvesmoja bērnus un jauniešus pievērsties kādai no profesijām.

Šonedēļ "Karjeras dienas" komanda filmē noslēdzošos raidījumus. Trijos no tiem kā moderatore piedalās arī izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP), intervējot izcilus nozares profesionāļus – žurnālistu, etnomūziķi un animatori. Noslēdzošā Karjeras diena "ReTV" ēterā būs skatāma 16. aprīlī.

Kopumā ir nofilmēti 98 raidījumi, kuros piedalījās 86 viesi – dažādu profesiju pārstāvji, kā arī skolotāji, kuru pārziņā visas dienas garumā bija mūzikas un sporta pauzes.

Karjeras dienas raidījumi ir veidoti kā papildu materiāls mācību stundām, un piedāvā nestandara risinājumus dažādu caurviju prasmju apguvei. Tāpat tie sniedz atbalstu 9. un 12. klašu absolventiem, kas vēl domā par tālāko izglītību un nākotnes profesiju. Raidījuma viesi nereti dalījušies pieredzē par prasmēm un zināšanām, kas viņiem ļāvušas gluži negaidītā viedā gūt panākumus kādā no nozarēm.

Kanālā "ReTV" "Tava klase" Karjeras dienas raidījumi būs skatāmi vēl 26. martā, 9. aprīlī un 16. aprīlī.

Jau ziņots, ka, lai veicinātu attālināto mācību pieejamību, kvalitatīva satura apgūšanu un sniegtu lielāku atbalstu vecākiem, pagājušā gada marta beigās valdība atbalstīja IZM iniciatīvu par jauna izglītojoša TV kanāla "Tava klase" izveidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!