Foto: Publicitātes foto

Kārļa Ulmaņa kapavietu vairs nav iespējams atrast, tādēļ meklējumi ir pārtraukti, intervijā "Latvijas Avīzei" atzinis bijušais Valsts prezidents un Kārļa Ulmaņa brāļa mazbērns Guntis Ulmanis.

Viņš skaidro, ka aptuveni 15 gadus veltījis Ulmaņa pīšļu meklējumiem, bet tagad tam pielicis punktu. "Manuprāt, kapavietu vairs nevar atrast. Var uziet viņa lietotu nazīti, kabatas grāmatiņu, drēbes gabalu, esam apsekojuši visus cilvēkus, kam vien bija jel kāds sakars ar aizvesto Kārli Ulmani, bet pagaidām strupceļš."

Viņš uzskata, ka tā vietā jāgodina cilvēka darbi. Tiesa gan arī kapavietas meklējumiem veltīts daudz pūļu. Pēc Ulmaņa lūguma iesaistījies pat bijušais ASV prezidents Bils Klintons, kurš "jautāja Krievijas prezidentam Jeļcinam, paši ar viņu runājām, un prezidents uzdeva kompetentām personām paskatīties".

Viņš pieļauj, ka ārvalstu valdību atbildēs varētu parādīties "dubulta spēle", tomēr viņš neizslēdz, ka arhīvos tiešām nekā nav.

"Tāpēc valsts gadadienā vairāk jādomā par Ulmaņa garīgā mantojuma glabāšanu. Var ķīvēties ap personību, bet Ulmaņa zvaigzni no Latvijas karoga nekādi neizņemt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!