Rīgas domes Komunālo un dzīvokļu jautājumu komitejas vadītājs Jānis Karpovičs nolēmis izstāties no "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) un kļūt par neatkarīgo deputātu. Šādu lēmumu deputāts pieņēmis, jo neatbalsta TB/LNNK valdes lēmumu par koalīcijas laušanu ar soiāldemokrātiem un vēlēšanos turpināt darbu domes pozīcijā.
Citā partijā viņš gan negrasoties stāties. Arī sociāldemokrāru vadība esot izteikusi Karpovičam atbalstu palikšanai amatā, jo uzskata viņu par kompetentu vadītāju.

Karpovičs sacīja, ka viņš ir sagatavojis partijas vadītājam Mārim Grīnblatam vēstuli, kurā paziņots par izstāšanos no partijas no 24.augusta, kad tika pieņemts lēmums par koalīcijas laušanu ar sociāldemokrātiem.

"Es no TB/LNNK Saeimas frakcijas neesmu guvis atbalstu saviem priekšlikumiem likumos par dzīvojamo telpu īri un dzīvojamo telpu privatizāciju. Nepiekrītu arī viņu lēmumam izstāties no koalīcijas ar sociāldemokrātiem, jo, tikai strādājot pozīcijā, es varu pildīt tos solījumus, ko esmu devis saviem vēlētājiem," teica Karpovičs.

Viņš pavēstīja, ka nākamais solis būs paziņojuma nosūtīšana Rīgas mēram Gundaram Bojāram par kļūšanu par neatkarīgo deputātu, jo nevienā citā partijā Karpovičs negatavojas iestāties. Karpovičs arī esot runājis ar sociāldemokrātu vadību, kas neiebilst pret viņa atrašanos komitejas vadītāja amatā, bet gala lēmums būs jāpieņem komitejas deputātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!