Foto: F64
Aizvadītajā diennaktī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi slimnīcā nogādājuši 22 cilvēkus, kuru veselības stāvoklis pasliktinājies karstā laika dēļ, portālam "Delfi" pavēstīja NMPD sabiedrisko attiecību speciālist Inga Vītola.

No pārkaršanas cietuši cilvēki dažādos vecumos, sākot no viena līdz pat 83 gadiem, gan uzturoties saulē, gan pie ūdeņiem, dārzā, kā arī iekštelpās. Visvairāk izsaukumu bijis Rīgas reģionā – pavisam 11. Kāda 79 gadu veca sieviete svētdien ilgstoši strādājusi dārzā, taču nepietiekamā daudzumā uzņēmusi šķidrumu, kā rezultātā cietusi no paaugstinātas temperatūras, reiboņiem un vemšanas.

Savukārt 6 cilvēki nogādāti slimnīcā pēc neveiksmīgas lēkšanas ūdenī. Inčukalna novadā kāds 17 gadus vecs jaunietis lēcis uz galvas ūdenī, atsities pret grunti un guvis mugurkaula bojājumus. Zemgalē kāds 25 gadus vecs vīrietis lēcis uz galvas ūdenī, taču iznākot krastā, zaudējis samaņu – viņš guvis smadzeņu satricinājumu, kā arī ir aizdomas par kakla skriemeļa bojājumu.

Aizvadītajā diennaktī NMPD slimnīcā pēc slīkšanas nogādājis arī kādu 59 gadu vecu vīrieti, kurš Jūrmalā, Dzintaru pludmalē devies peldēties alkohola reibumā.

NMPD aicina cilvēkus karstajā laikā būt uzmanīgiem un atcerēties, ka šķidrums ir jāuzņem regulāri visas dienas garumā nelielās devās, galva jāapsedz ar galvassegām, jāģērbj elpojošs apģērbs, sevišķi jāuzmana bērni – lai galvassegas netiktu norautas un tiktu pietiekamā daudzumā uzņemts šķidrums, tāpat arī jāparūpējas par tiem tuviniekiem un paziņām, kas ilgstoši uzturas telpās, kuras netiek pietiekami vēdinātas un var pārkarst.

Pavisam aizvadītajā diennaktī NMPD saņēmis 1281 izsaukumu, no kuriem 279 bijuši saistīti ar dažādām traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!