Foto: LETA
Nereģistrētās organizācijas "Nepilsoņu kongresa" koncerts, kura norises datums pārcelts jau divas reizes, nenotiks arī rīt, 6.jūnijā. Tā vietā augusta beigās paredzēts sarīkot protesta dziesmu svētkus, šodien izplatītā paziņojumā informē nereģistrētās organizācijas pārstāvji.

Augustā organizācija plāno rīkot "Nepaklausības svētkus", kuru laikā notikšot protesta dziesmu konkurss, video un zibakciju prezentācijas. Plānots arī izlaist "visu laiku un tautu labāko protesta dziesmu disku".

Kā ziņots, "Nepilsoņu kongress" iepriekš plānoja rīkot koncertu Rīgā 27.aprīlī, bet Rīgas pašvaldība, pamatojoties uz Drošības policijas (DP) norādījumiem par iespējamiem konfliktiem, iecerēto pasākumu aizliedza. DP vēlāk skaidroja, ka nereģistrētās organizācijas plānotā koncerta mērķis bija veicināt etnisko spriedzi.

Pēc tam tika pieteikts jauns koncerts 30.maijā, taču arī šo pasākumu nācās pārcelt. Biedrība bija pieteikusi jaunu pasākumu 6.jūnijā, kurš arī ir atcelts.

Vienu no "Nepilsoņu kongresa" vadītājiem Aleksandru Gapoņeko DP ierindojusi starp aktīvākajiem Krievijas tautiešu politikas pārstāvjiem Latvijā. Šajā sarakstā ir arī Vladimirs Lindermans, Viktors Guščins, Josifs Korens, Elizabete Krivcova, Illarions Girss, Jevgēnijs Osipovs, Margarita Dragiļe, Jeļena Bačinska un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!