Šovakar Latvijas Televīzijā raidījuma “Kas notiek Latvijā?” debašu temats ir topošais likums par azartspēlēm, pretrunas par pašvaldību tiesībām ierobežot teritorijas spēļu rīkošanai un citas jaunā likuma normas, kas var ietekmēt azartspēļu industriju un tās klientus.
Kā zināms, rītdienas Saeimas darba kārtībā iekļautais likumprojekts ir kļuvis par Tautas partijas un “Jaunā laika” konflikta objektu kopš vakardienas, kad Saeimas budžeta komisijā atbalstīts priekšlikums svītrot likumā normu, kas paredz tiesības pašvaldībām noteikt teritorijas, kurās azartspēles ir aizliegtas.

Šāda norma jau ir līdzšinējā likumā un tieši pamatojoties uz to dažādus ierobežojumus noteikušas pārdesmit pilsētu pašvaldības. Visstingrākie ierobežojumi noteikti Rīgā un Jūrmalā, nosakot vispārīgu azartspēļu aizliegumu, ar izņēmumiem tikai viesnīcu teritorijās.

Šobrīd atklāts ir jautājums par to, cik pamatoti ar pašvaldībām liegt šādas tiesības, un cik lielā mērā jauna likuma citas normas vispār ierobežos azartspēļu izplatību, cik - sašaurinās šajā nozarē darbojošos kompāniju skaitu, vērtējot, piemēram, aizliegumu organizēt spēles ārpus spēļu zālēm.

Raidījumā piedalīsies: Saeimas deputāti Atis Slakteris (TP) un Artis Kampars (JL), Jūrmalas domes priekšsēdētāja Inese Aizstrauta (JL), Rīgas domes deputāts Jānis Zaržeckis (LPP), izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas priekšniece Signe Birne, spēļu biznesa pārstāvji – “Admirāļu kluba” prezidents Jānis Dāvis, SIA “Altea” komercdirektore Lolita Šijenoka, SIA “Garkalns” valdes priekšsēdētājs Guntis Lībers, spēļu un mazo atpūtas vietu asociācijas viceprezidents Mārtiņš Krieķis, kā arī psihiatrijas doktors Māris Taube.

Raidījuma sākums plkst.21.20 LTV 1.kanālā, e-pasts skatītāju viedokļiem un jautājumiem: Raidījuma sākums plkst.21.20 LTV 1.kanālā, e-pasts skatītāju viedokļiem un jautājumiem: kasnotiek@ltv.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!