Šīvakara diskusijas “Kas notiek Latvijā?” temats ir šībrīža varas maiņa Latvijā – ietverot gan Induļa Emša valdības krišanas iemeslus, gan jaunas valdības izveides versijas, gan valstī aktuālo nozaru risinājumu variantus, portālam “Delfi” pastāstīja raidījuma vadītājs Jānis Domburs.
Pēdējo dienu starppartiju sarunās ir izskanējušas vairākas pozīciju maiņas – gan “Jaunā laika” un Tautas partijas attiecībās, gan JL un TB/LNNK attieksmē pret Latvijas Pirmo partiju, gan līdzšinējās valdības koalīcijas partneru ZZS un LPP attieksmē pret TP. Diskusijas uzdevums būs skaidrot, ciktāl tas var noteikt jaunas koalīcijas sastāvu un veidošanas principus.

Vienlaikus, ņemot vērā, ka valdības veidotāji jebkurā no kombinācijām ir tie paši, kuri jau ir bijuši pie varas ilgāku vai īsāku laiku šīs Saeimas darbības laikā, šobrīd pamatjautājums ir par to, cik skaidri ir plāni un risinājumu varianti valstī aktuālākajām problēmām – sākot ar īpaši “karsto” veselības nozari, līdz dažādiem ekonomiskiem un sociāliem aspektiem.

Diskusijā piedalīsies piecu valdības veidotāju partiju vai to Saeimas frakciju līderi – Einars Repše, Atis Slakteris, Ainars Šlesers, Augusts Brigmanis, Māris Grīnblats. Raidījuma sākums – plkst.21.15, LTV 1.programmā, e-pasts – kasnotiek@ltv.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!