Šonedēļ raidījumā "Kas notiek Latvijā?" debatēsim par to, kāds kandidāts un kā varētu veidot nākamo valdību.

 

Kādēļ šis premjera izraudzīšanās process ir tik neprognozējams un pretrunīgs? Likumsakarīga notikumu ķēde vai iepriekš uzrakstīts scenārijs jau senāk zināmam mērķim? Vai valdības vadītāja krēslā atkal redzēsim pie partijām oficiāli nepiederošu personu? Ko par to visu saka paši politiķi un viņu oponenti? Vai Valsts prezidenta jaunā iniciatīva par bezpartejiska premjera kandidāta meklēšanu var radīt nopietnas pretrunas starp valsts galvu un politiskajām partijām?

Kandidātu meklēšanas un izvērtēšanas process, viņu piedāvātās programmas, priekšlikumi un nākamās valdības neatliekami veicamie darbi būs šī vakara diskusiju pamattēmas.

Visbeidzot - kādu rīcību tuvākajam laikam un nākamajiem gadiem piedāvā oficiāli un neoficiāli minētie kandidāti? Kā panākt sabiedrības uzticēšanos varai mainīgajos ekonomiskajos un nestabilajos politiskajos apstākļos?

Raidījumā piedalīties aicināti: Saeimā ievēlēto piecu labējo politisko partiju vadības pārstāvji, šodienas Valsts prezidenta sarunu biedri - A.Ronis, M.Bondars un A.Bērziņš, bijušais Valsts prezidents G.Ulmanis, Valsts kontroliere I.Sudraba, ārsts R.Lācis, filosofe M.Kūle.

Raidījuma sākums 12.decembrī plkst. 21.20 LTV 1.kanālā, e-pasts skatītāju viedokļiem un jautājumiem - knl@knl.lv

Raidījuma mājas lapa internetā www.knl.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!