Šīvakara raidījuma "Kas notiek Latvijā?" temats ir valdošās koalīcijas sastāva veidošanas versijas un motīvi, kā arī jaunas valdības prioritārie mērķi un uzdevumi, portālu "Delfi" informēja raidījuma vadītājs Jānis Domburs.
Kā jau minēts medijos, lai gan pašreizējās mazākuma koalīcijas partneri vienojušies veidot jaunas valdības kodolu, tomēr pamatjautājums, ciktāl jaunas valdības, lai arī ar veco kodolu, politika būs līdzšinējā vai noteiks jaunus akcentus, un kas noteiks jaunu partneru piesaisti.

Pašreizējās koalīcijas trīs partiju politiskās nostādnes priekšvēlēšanu laikā atšķīrās vairākos būtiskos jautājumos, līdz ar to jautājumi ir par kompromisiem vai kāda partnera piekāpšanos. Ņemot vērā Saeimas deputātu mandātu skaita izmaiņas, paredzamas arī izmaiņas valdības struktūrā.

Arī potenciālo jauno koalīcijas partneru programmatiskie un idejiskie uzstādījumi ne visos aspektos sakrīt ar valdošās trijotnes viedokļiem. Paralēli šim tā dēvēto labējo partiju sarunu procesam, ņemot vērā izmaiņas kreiso elektorāta izvēlē, par apskatāmu jautājumu kļuvis arī attieksme pret kreisās opozīcijas piedāvājumiem un viedokļiem.

Raidījumā piedalīsies: Aigars Štokenbergs (TP), Indulis Emsis (ZZS), Ainārs Šlesers (LPP/LC), Valdis Dombrovskis (JL), Roberts Zīle (TB/LNNK), Jānis Urbanovičs (SC).

Raidījuma sākums plkst.21.20 LTV 1.kanālā, e-pasts skatītāju viedokļiem un jautājumiem: kasnotiek@ltv.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!