18.februāra publiskajās debatēs "Kas notiek Latvijā?" politisko partiju pārstāvji definēja savus uzstādījumus tam, kam jānotiek pēc pēdējo nedēļu notikumiem ap valdības reorganizācijas plāniem un valsts prezidenta paziņojumiem, un koalīcijas partneri atklāti parādīja, ka valdībā vienotības nav.

Ministru prezidenta biroja vadītājs un "LPP/LC" valdes loceklis Juris Radzevičs brīdināja, ka ar demisiju valdība aizklapētu ciet to bodīti, ko sauc par Latvijas valsti. Viņš secināja, ka politiķis, kurš saistībā ar valdības nākotni uzskata, ka labāk ir šausmīgas beigas nekā nebeidzamas šausmas, "acīmredzot nestādās priekšā to, kādas tās šausmas būs", un pauda viedokli, ka pirms valdības aiziešanas ir jābūt skaidram plānam. Savukārt Reģionālās attīstības un pašvaldības lietu ministrs no Tautas partijas Edgars Zalāns savā atbildē īstu skaidrību par partijas pozīciju nesniedza, vien apliecināja, ka lēmumu nogāzt valdību partija "pagaidām nav pieņēmusi" un gaida līdz piektdienai.

Zaļās un Zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, atklādams, kas bija "pēdējais piliens" šāda lēmuma pieņemšanai, paziņoja, ka būtu tikai godīgi, ka piektdien koalīcija kopā ar premjeru izietu sabiedrības priekšā un pateiktu, ka valdība ir demisionējusi. Apvienības TB/LNNK Saeimas deputāts Juris Dobelis savukārt apgalvoja, ka apvienība būs tie, "kas strādās - ja vajadzīgs, šajā valdībā, ja vajadzīgs, citā". Taču attieksmi pret lielāko koalīcija partneri viņš demonstrēja ar paziņojumu, ka neuztver nopietni Tautas partijas priekšsēdētāja teikto.

Opozīcijas partiju pārstāvji pauda cerības, ka valdība tiešām demisionēs, bet J.Radzevičs paskaidroja sīkāk, kas šausmīgs tādā gadījumā notiktu. Viņš atklāja, ka Latvijā demisionējusi valdība ne tikai nevarētu realizēt nevienu reformu, bet arī neatbildētu par saviem vārdiem.

 

18.februāra publiskās debates "Kas notiek Latvijā?", kā arī citus to būtiskākos fragmentus varat noskatīties www.knl.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!