Līdz martam vai aprīlim sauszemes transportlīdzekļu brīvprātīgās apdrošināšanas polises (KASKO) cena turpinās palielināties un atsevišķās kompānijās pat kāps par 50%, otrdien raksta laikraksts "Neatkarīgā".
Savukārt dažas apdrošināšanas kompānijas cenšoties cenu noturēt līdzšinējā līmenī, būs spiestas sašaurināt apdrošināšanas groza piedāvājumu, kas nepatīkami var likt vilties brīdī, kad noticis negadījums un klients cer uz apdrošināšanas atlīdzību, skaidrojis apdrošināšanas akciju sabiedrības "Balta" transportlīdzekļu risku parakstīšanas daļas vadītājs Valdis Krols.

Kopš aizvadītā gada apdrošinātāji nav slēpuši, ka KASKO polišu vērtība tiks palielināta un iemesls tam esot objektīvs – servisos, jo īpaši auto marku oficiālo dīleru centros, cenas ir palielinājušās vidēji par 49%, bet atsevišķos servisos pat par 60 līdz 80%. Attiecīgi arī apdrošinātājiem, kam auto remonta izmaksas jāsedz, savu pakalpojumu cenas ir jāpalielina.

Lai arī automašīnu rezerves daļu cenas pieaugušas jau pērn, apdrošinātāji savas cenas nemainīja un cieta zaudējumus, taču šogad finanšu stāvokļa uzlabošana apdrošinātājiem esot aktuāla. "Ergo Latvija" transportlīdzekļu, CTA un personu apdrošināšanas departamenta direktors Ilmārs Veide "Neatkarīgajai" skaidrojis, ka KASKO cenas visticamāk augs, taču, kad un cik lielā mērā, neesot zināms.

Tikmēr citi apdrošinātāji KASKO polišu cenas jau ir palielinājuši. Apdrošināšanas sabiedrības "Balta" pārstāvji atzinuši, ka cenas strauji mainās un var gadīties klienti, kam līdz pavasarim KASKO polise maksās pat piecas reizes vairāk nekā iepriekš.

Kamēr apdrošinātāji, konkurējot savā starpā, īsti nevēlas publiski nosaukt gaidāmās izmaiņas pakalpojuma klāstā un cenās, klientiem jārēķinās ar vienu – KASKO polises kļūs tikai dārgākas – jo īpaši autovadītājiem, kas, iepriekš izraisot avārijas, iekļuvuši riskanto kategorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!