Lai veicinātu sabiedrības integrācijas procesus Latvijā, īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Oskars Kastēns aicina Valsts prezidentu Valdi Zatleru izveidot Prezidenta konsultatīvu orgānu sabiedrības integrācijas un mazākumtautību lietu jautājumos, portāla "Delfi" informēja Kastēna sekretariātā.
"Valsts augstāko amatpersonu atbildība ir vienot sabiedrību, tādēļ ir jāpieņem lēmumi, kas nodrošina visu Latvijas iedzīvotāju labklājību, tiesību aizsardzību un sociālo drošību. Tāda rīcība savukārt vairo sabiedrības uzticību lēmumu pieņēmējiem. Sabiedrības integrācija ir atslēgas instruments, kur lēmumu pieņemšanas procesā tiek veidots aktīvs dialogs starp valsti un sabiedrību," uzsver Kastēns.

Ministrs ir pārliecināts, ka "šāda konsultatīva mehānisma izveidošana Valsts prezidenta darbības nodrošināšanai būs nepārprotams labas gribas apliecinājums sabiedrībai par dialoga nepieciešamību un atvērtas, saliedētas sabiedrības locekļu kopienas veidošanu Latvijā".

Konsultatīvajā orgānā varētu, piemēram, skatīt mazākumtautību jautājumu aktualitātes un jautājumus, kas tām ir svarīgi, lai veicinātu labāku sociālo dialogu, kā arī sniegt dažādus ieteikumus un rekomendācijas mazākumtautību labākai integrācijai Latvijas sabiedrībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!