Foto: Publicitātes foto
Latvijas Romas katoļu baznīca iecerējusi celt jaunu dievnamu Rīgā, Anniņmužas bulvārī Imantā, – svētās Agates baznīcu, liecina Latvijas Romas katoļu baznīcas Rīgas arhidiecēzes portālā “katolis.lv” publicētā informācija.

Patlaban katoļticīgajiem, kuri mitinās Imantā, tuvākie katoļu dievnami ir Svētā Jāzepa baznīca pie Dzegužkalna un Svētā Alberta baznīca Āgenskalnā.

Topošā dievnama prāvests ir Oļģerts Daļeckis, kura vadībā tika uzcelta svētā Antona baznīca Ķengaragā, kas tika iesvētīta pirms trīsarpus gadiem – 2015. gada jūnijā, portālam "katolis.lv" pastāstījis, ka doma par baznīcu Imantā nav jauna – to jau lolojis kardināls Jānis Pujats. Tolaik celt dievnamu nav bijis iespējams, jo neesot bijis zemes, uz kuras to celt. "Šobrīd zemes jautājums ir nokārtots, bet nu jāķeras pie pārējiem darbiem," Daļecka teikto atstāsta portāls.

Pēc Daļecka teiktā, svētās Agates baznīcas vajadzībām tikšot piemērots kāda itāļu arhitekta projekts. Par izmaksām un dievnama celtniecības pabeigšanas laiku prāvests vēl pagaidām nerunā, jo vispirms jāizveido projekts un tāme. Viens gan esot skaidrs – izmaksas būs lielas, tāpēc Daļeckis aicina ikvienu, kurš vēlas un var, atbalstīt svētās Agates baznīcas celtniecību ar ziedojumiem.

Par ziedojumos saņemto naudu iepriekš tika uzcelta arī svētā Antona baznīca. Ziedojumu vākšanu šim dievnamam baznīca sāka 2013. gadā un nepieciešamā summa tika saziedota piecos gados, tolaik informēja baznīcā. Svētā Antona baznīcas plānotās izmaksas bija ap 2 miljoniem eiro, taču uz daudziem darbiem bija izdevies ietaupīt, un baznīcas celtniecība izmaksāja ap 1,5 miljoniem eiro.

Romas katoļu baznīcai Rīgā ir deviņi dievnami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!