Foto: LETA

Rīgas Sv. Jēkaba katedrāles dievkalpojumā sestdien arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs nosodīja lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienības "Mozaīka" rīkoto "Baltijas praida 2012" gājienu, informē baznīcas oficiālā mājaslapa internetā.

Rīgas Sv. Jēkaba katedrālē notika ekumenisks dievkalpojums par to, lai Latvijā būtu stipras ģimenes un tikumīga sabiedrība.

"Sākumā es gribu pateikties visiem, kuri interneta vidē un jebkādā citā veidā nostājāties pret praidu un tā ideoloģijas uzspiešanu Latvijā," dievkalpojumā teica arhibīskaps Stankevičs. "Vienīgi no manas puses ir lūgums darīt to bez agresijas un cilvēka cieņai atbilstošā veidā. Divkāršu pateicību vēlos izteikt tiem, kuri to darīja ne tikai emocionāli, bet arī ar racionāli un zinātniski pamatotiem argumentiem."

Stankevičs uzsvēra, ka homoseksuālisms esot pret tuvākmīlestības bausli un ka praida ideoloģija ir nāves civilizācijas ofensīva.

"Pats homoseksuālisms kā tāds ir jānošķir no tā ideoloģijas aizstāvības un iepludināšanas sabiedrībā. Tad, kad sākas lepošanās ar šo grēku un mēģinājumi uzspiest sabiedrībai viedokli, ka tas ir kaut kas normāls, ka tā ir gluži vienkārši viena no cilvēku kopdzīves alternatīvām, tas kļūst par ļoti nopietnu apdraudējumu visai sabiedrībai, jo tā ir nāves civilizācijas legalizācija un ofensīva," teica arhibīskaps.

Atgādinām, ka sestdien no Tērbatas un Ģertrūdes ielas krustojuma uz Vērmanes dārza pusi notika "Baltijas praida 2012" gājiens, kurš šogad noslēdzās bez lieliem incidentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!