Foto: Privātais arhīvs
Trīs gadu laikā starptautiskais kristīgā radio tīkls "Radio Marija" Latvijas radiostacijas izveidei piešķīris 480 000 eiro, trešdien žurnālistiem pastāstīja "Radio Marija Latvija" valdes priekšsēdētājs Mareks Gruškevics.

Minētā nauda piešķirta, lai izremontētu telpas, nodrošinātu komunālos maksājumus, iegādātos aprīkojumu un frekvences, skaidroja Gruškevics.

Kā pastāstīja Rīgas arhidiecēzes arhibīskaps - metropolīts Zbigņevs Stankevičs, baznīca Latvijā radio izveidē nav ieguldījusi "nevienu santīmu", vienīgais baznīcas devums ir telpu iedošana radio izveidei.

Telpu remontu, uzturēšanu, kā arī radio iekārtu iegādi nodrošināja Lietuvas un Ukrainas klausītāji. Stankevičs norādīja, ka viņš, viesojoties Lietuvas radio, aicinājis ziedot Latvijas radio izveidei.

Savukārt frekvences iegāde izdevās, pateicoties Spānijas, Itālijas, Šveices, Vācijas un Āfrikas ziedotāju devumam. Lielākie ziedojumi no Āfrikas nākuši no Tanzānijas, Ugandas, Burgundijas.

Plānots, ka mēnesī radiostacijas uzturēšana provizoriski izmaksās 6000 eiro, tomēr, kā sacīja radio vadītājs Gruškevics, reālās izmaksas tiks noskaidrotas pirmajā mēnesī, kad darbosies radio.

Radio darbību pirmo gadu vai pusotru nodrošinās starptautiskā organizācija, tomēr vēlāk radio tiks pilnībā nodrošināts no cilvēku ziedojumiem.

Gruškvevics norādīja, ka, ja visā pasaulē radiostacijas spēj pastāvēt par klausītāju ziedojumiem, tad viņš grib cerēt, ka Latvijas radiostacija nebūs vienīgā, kurai tas neizdosies.

Stankevičs norādīja, ka izveidotais radio nekalpos par "politiķu propagandas ruporu", tomēr arī politiķi ir aicināti radio nesavtīgi dalīties ar ticības stāstu.

Radio mērķis ir nodrošināt tā pārklājumu visā Latvijā, lai ikviens cilvēks valstī "varētu sasniegt labā vēsts", sacīja Stankevičs.

Kā ziņots, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) 7.decembrī apstiprināja grozījumus SIA "Radio Augšdaugava", SIA QBS un SIA "Retro FM Liepāja" izsniegtajās apraides atļaujās, kas paredz radioprogrammas nosaukuma maiņu uz "Radio Marija Latvija", informēja NEPLP Informācijas centra vadītāja Agnese Berga.

Kā informē Berga, "Radio Marija" ir nekomerciāla radiostacija, kuras misija pasaulē un Latvijā ir darīt klausītājiem pieejamu saturu, kas rodams baznīcas vidē. "Radio Marija" programmā paredzētas regulāras dievkalpojumu translācijas, kā arī dažādi informatīvie un ziņu raidījumi.

"Radio Marija Latvija" īpašnieks ir biedrība "Radio Marija Latvija".

"Radio Marija" ir kristīgā radio tīkls, kas raida visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!