30% no Valsts policijas transporta līdzekļiem dažādu tehnisku iemeslu dēļ nav varējušas iziet obligāto transportlīdzekļu tehnisko apskati, tāpēc patlaban šis transports netiek izmantots, informēja Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departamentā.
Janvāra beigās iekšlietu ministrs Mareks Segliņš parakstīja rīkojumu par policijas rīcībā esošo transportlīdzekļu ekspluatāciju, uzdodot Valsts policijas vadībai nodrošināt, lai ceļu satiksmē piedalās tikai tie policijas izmantojamie transportlīdzekļi, kuriem veikta tehniskā apskate.

Visiem policijas transportlīdzekļiem apskate bija jāveic līdz 28.martam. Līdz šim datumam ministram bija jāiesniedz ziņojums par minētā rīkojuma izpildi. Kā sacīja ministrijā, Valsts policija iesniegusi ziņojumu ministram, kurā teikts, ka, veicot transportlīdzekļu tehnisko apskati, to neesot varējuši iziet 30% no visa policijas transporta.

Šie transporta līdzekļi patlaban netiek izmantoti policijas darbā. Valsts policija gatavo ministram detalizētāku ziņojumu par transportlīdzekļu tehnisko stāvokli. Jau ziņots, ka policijai arī jānodrošina Iekšlietu ministrijas 1999.gada pavēles "Par transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumiem" prasību izpilde attiecībā uz Valsts policijā izmantojamiem transporta līdzekļiem.

Minētā pavēle nosaka, ka par dienesta transportlīdzekļu atbildīgās amatpersonas pienākums ir kontrolēt, lai ceļu satiksmē netiktu pieļauta transportlīdzekļu izmantošana, kuru tehniskais stāvoklis neatbilst Ceļu satiksmes noteikumu, noteikumu par operatīvajiem transportlīdzekļiem un citu normatīvo aktu prasībām. Atbildīgajai personai ir arī jākontrolē transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas polišu derīguma termiņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!