Latvijas buru katamarāns "Kaupo", veicot burājumu apkārt pasaulei, sācis Indijas okeāna posmu. Komandai pievienojusies arī jauna dalībniece - austrāliete Tīna.
Kā vēsta piedzīvojumu interneta lapa "vertikalex.lv", šonedēļ "Kaupo" no Darvinas ostas Austrālijā devies uz Kokosu jeb Kīlinga salām, kas atrodas apmēram 1500 jūras jūdžu uz rietumiem, Indijas okeānā. Jaunajai komandas biedrei ceļš līdz Kokosu salām būšot pārbaudes laiks.

Pēc tam "Kaupo" plāno doties uz Maurīciju, kas atrodas uz austrumiem no Madagaskaras, un tad - uz Durbanu Dienvidāfrikas Republikā. Brauciens uz Kokosu salām varot ieilgt: lai gan iestājies ceļavējš, tas neesot pārāk spēcīgs, raksta ekspedīcijas dalībnieks Aleksandrs Popovs.

"Kaupo" Darvinas ostu Austrālijas ziemeļos sasniedza pagājušā gada 5.decembrī. Darvinā katamarāna komanda nogaidīja musonu sezonas beigas. Šajā laikā tika remontēts jahtas motors, novilktas papildu štagas, lai drošāk turētos jaunais, 2000.gada vasarā Brazīlijā būvētais masts. Tovasar pie Dienvidamerikas krastiem katamarāns iekļuva spēcīgā vētrā, kuras laikā masts tika nolauzts.

Savu ceļojumu apkārt pasaulei katamarāns "Kaupo" sāka 1999.gada 31.oktobrī. "Kaupo" komanda - tāljūras kapteiņi Valdis Grenenbergs­Grīnbergs un Aleksandrs Popovs, matroži Jurijs Petrovs, Igors Pimenovs, Staņislavs Marcenjuks un koks Svetlana Timofejeva dēkā devās bez nopietna sponsoru finansiāla atbalsta. Savukārt pats katamarāns ir vairāk nekā 20 gadus vecs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!